01.06.2012 16:20

Uģis Mitrevics: Drošāk braukt sporta klasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Krišjānis Grantiņš

"Pēc smagā kritiena "Vienības velobraucienā" psiholoģiski vēl neesmu gatavs startēt šosejas sacensībās," par to, kādēļ 3. jūnijā gaidāmajā nepiedalīsies "Tele2" Rīgas velomaratonā, atklāj sportiskais Siguldas novada pašvaldības vadītājs Uģis Mitrevics.

"Trijās vietās man bija lauzts vaiga kauls, kā viss īsti notika, es pat neatceros, jo guvu smadzeņu satricinājumu. Zinu, ka vairāki braucēji, kuri redzēja mani nekustīgu guļam trases malā, arī psiholoģiski nespēj saņemties šosejas braucienam. Skats no malas esot bijis pagalam nepatīkams, jo man pa muti tecējušas asinis."

"Riteņbraukšana ir laba aizraušanās, tāpēc joprojām turpinu startēt SEB kalnu divriteņu sacensībās. Šosejas sacensības tomēr ir bīstamākas, jo ātrums ir krietni lielāks. Potenciālajiem dalībniekiem ieteiktu startēt sporta klasē, jo tur viss notiek civilizētāk. Tautas klasē tomēr ir lielāka "gaļas mašīna". Braukt no citām Latvijas pilsētām uz Rīgu, lai noripotu 32 kilometrus tautas klasē, – domāju, ka citi velobraucēji man piekritīs, ka to darīt nav vērts," viņš atzīst laikrakstam "Diena".

Piebilstams, ka pagājušā gada jūnijā Siguldas novada domes priekšsēdētājs U. Mitrevics SEB kalnu divriteņu maratona trešajā posmā piedzīvoja kritienu, gūdams augšžokļa un vaiga kaula lūzumus. Viņam tika konstatēts arī smadzeņu satricinājums un nobrāzumi.