17.09.2015 17:05

Florbola un handbola čempionāti startē arī Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbola un handbola čempionāti startē arī Pierīgā arhīvs

Šīs nedēļas nogalē ar vairāku Pierīgas komandu piedalīšanos notiks pirmās spēles Latvijas florbola un handbola čempionātos vīriem un dāmām. Jau piektdien plkst. 20.15 Ķekavas sporta kompleksā jauno sezonu "Elvi" virslīgā vīriem ar spēli pret FBK "Valmiera"/VIA sāks "Ķekavas Bulldogs" florbolisti.

Sestdien Lielvārdē pirmo spēli aizvadīs Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda, brīvdienās izbraukumā debitēs arī abas Ķekavas dāmu komandas FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs", kuras jau nākamotrdien plkst. 21 Ķekavas sporta klubā aizvadīs pirmo savstarpējo spēli.

"Elvi" līgā vīriem šosezon spēlēs 12 komandas, kas divu apļu turnīrā noskaidros astoņus izslēgšanas turnīra dalībniekus. Savukārt dāmu līgā komandu skaits pieaudzis līdz sešām, no kurām četras pēc četru apļu izspēles kvalificēsies pusfinālam. Latvijas pirmās līgas turnīrā, kas sāksies pēc nedēļas, šosezon piedalīsies Babītes sporta kluba un Salaspils novada Saulkalnes komandas.

Jāatgādina, ka pērn dāmu čempionātā FK "Ķekava" četru komandu konkurencē izcīnīja sudraba medaļas, bet "Ķekavas Bulldogs" palika ceturtajā vietā, savukārt vīru līgas pamatturnīrā Ulbroka/FS "Masters" ieņēma septīto vietu un zaudēja ceturtdaļfināla sērijā, bet "buldogi" finišēja 11. pozīcijā 14 klubu konkurencē.

Sestdien plkst. 14 Ulbrokā ar Stopiņu novada handbola komandas (NHK) un "REIR Dobele" vienības spēli sāksies arī Latvijas dāmu virslīgas čempionāts handbolā. Dienu vēlāk turnīru sāks Salaspils sporta skolas handbolistes, kuras viesos tiksies ar LSPA komandu.

Dāmu virslīgā šosezon startēs sešas komandas – vēl arī Ludzas sporta klubs "Latgols" un Jēkabpils sporta skola. Pirmajā posmā tiks aizvadīts četru apļu turnīrs, pēc kura četras labākās vienības iekļūs pusfinālā un sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām par vietu finālā.

"SunotTip" virslīgā vīriem Pierīga ar klubiem formāli nebūs pārstāvēta arī šosezon. Tiesa, "Jūrmalas sports" handbolisti mājas spēles, kā ierasts, aizvadīs Babītes novada Spuņciemā (pirmā spēle jau sestdien plkst. 15 pret Ludzas SK "Latgols"). Savukārt Latvijas junioru izlase, kas startēs ar nosaukumu MSĢ/"Lat-98", daļu maču aizvadīs Salaspils sporta namā.

Toties pirmās līgas turnīrā, kas startēs pēc divām nedēļām, piedalīsies vairākas komandas ar Pierīgas "pierakstu". Divpadsmit komandas ir sadalītas Austrumu un Rietumu grupās, un pēc divu apļu turnīra pa trim labākajām komandām no katras grupas turpinās cīņu par pirmās līgas čempionu titulu.

Austrumu grupas sešu komandu vidū ir Stopiņu NHK, Salaspils/"Mērnieks ZM" komandas, kā arī Latvijas jauniešu izlases bāzes komanda MSĢ/"Lat-2000", kas mājas spēles aizvadīs Sējas novada sporta centrā. Rietumu grupā iekļauta Ulbrokas sporta kluba komanda un "Jūrmalas sports-2", kas spēlēs Spuņciemā.