16.09.2015 10:06

Ķekavas "Miesnieki" garantē pirmo vietu Latvijas regbija čempionāta pamatturnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieki" garantē pirmo vietu Latvijas regbija čempionāta pamatturnīrā RK "Miesnieki"

"Miesnieki/Ķekava" komandas regbisti otrdien ar 72:9 (36:6) uzvaru savā RTK laukumā pār "Jūrmalu"/LLU noslēdza Latvijas regbija čempionāta pamatturnīru, garantējot tajā pirmo vietu. Ceļazīmi uz finālu, kurā tiksies divu pirmo vietu ieguvēji, ķekavieši bija nodrošinājuši jau jūlijā.

 

Mačā pret "Jūrmalu" uzvarētāji guva 12 piezemējumus – Toms Asejevs četrus, Emīls Balodis un Krists Krūskops pa diviem, Kaspars Ķirsis, Elmārs Šefanovskis, Artūrs Andersons un Fabians Apels pa vienam, bet Juris Iesalnieks precīzi sita sešus realizācijas sitienus. Ķekavas komanda Latvijas čempionāta pamatturnīrā uzvarēja deviņās no desmit spēlēm un tikai divās nenopelnīja bonusa punktu, kas pienākas par vismaz četriem piezemējumiem.

"Jau uzreiz pēc spēles sākumā izdarījām piezemējumu, un kļuva skaidrs, kāda būs šī spēle. Taču "Jūrmala" nemaz nav tik švaka, jo brīžiem demonstrēja labu sniegumu un turējās labi," aizvadīto spēli Latvijas Regbija federācijas preses dienestam komentēja "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris.

""Miesniekiem" gluži nebija pirmais sastāvs, taču mums arī tādam vēl nav ko likt pretī, interesantāk būtu bijis sacensties pret otro," atzina "Jūrmala"/LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks, kurš kopumā ar savējo spēli tomēr palicis apmierināts.

Pēc 22 no 30 pamatturnīra spēlēm "Miesnieki/Ķekava" ir 44 punkti (10 spēlēs), "TFS Bulduri" 22 (8), "Garkalne/Livonia" 19 (6), LMT/"Eži" 19 (7), RK "Fēnikss" 9 (7) un "Jūrmala"/LLU 0 (6). 19. septembrī Upesciemā "Garkalne/Livonia" komanda tiksies ar regbija klubu "Fēnikss".

Jāatgādina, ka Latvijas čempionātā sešas komandas sacenšas divos apļos. Pamatturnīra pirmo divu vietu īpašnieki, no kuriem vieni būs "Miesnieki/Ķekava", 10. oktobrī tiksies spēlē par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieki – par bronzas medaļām.