15.09.2015 13:31

Riteņbraukšanas cienītāji steidz aizvadīt pēdējās sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas rudens velobrauciens slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" Carnikavas rudens velobrauciens slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" Carnikavas sporta centrs

Tuvojoties riteņbraukšanas sezonas beigām, pagājušās nedēļas nogalē finišēja vairāki velosacensību seriāli, bet Carnikavā, aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" notika tradicionālais rudens velobrauciens.

Ar 38 un 95 km grupas braucieniem Tukuma apkārtnē svētdien noslēdzās "Filter" Velokausa izcīņa, kurā šogad kopumā piedalījās 266 riteņbraucēji. Tiesa, laureāti kopvērtējumā kļuva zināmi jau dažas dienas iepriekš – pēc sestā posma sacensībām 11 km individuālajā braucienā, kas notika Jūrmalā.

Vēl pirms pēdējā posma līderpozīcijas kopvērtējumā saglabāja mārupietis Rihards Bartuševics ("Sportlife Cycling" komanda). Taču Jūrmalā viņš uzrādīja tikai 12. laiku un sezonas summā, rēķinot piecus labākos rezultātus, tomēr piekāpās sestā posma uzvarētājam Sandim Āķim ("Rietumu-Delfin") – 1787 punkti pret 1803. Droši vien vājš mierinājums ir pirmā vieta vecuma grupā līdz 30 gadiem.

Svētdienas grupas braucienos, kas netika ņemti vērā "Filter" Velokausa kopvērtējumā, izcēlās vairāki Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi. Īsākajā 38 km distancē trešo vietu absolūtajā kopvērtējumā un pirmo vietu U15 vecuma grupā izcīnīja Elvijs Zommers un otro vietu U15 grupā jaunietēm – Santa Jurgene. 95 km braucienā otrais U30 grupā bija Kristofers Bindemanis, bet salaspilietis Māris Kalveršs finišēja sestais, kā arī izrādījās labākais V30 grupā.

Ar septītā posma sacensībām Latvijas un Igaunijas pierobežā noslēdzies "Vivus.lv" kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratons. Absolūtajā kopvērtējumā, skaitot piecus labākos rezultātu septiņos posmos, ceturtajā vietā starp vīriem ierindojās siguldietis Raivis Zīmelis ("MySport Veikals"), V30 vecuma grupā viņam otrā vieta.

Kopvērtējuma labāko trijniekos Pierīgas komandu riteņbraucēji iekļuva vēl vairākas vecuma grupās.

Maratona distancē "Ādaži Velo" komandas pārstāvji Zanda Rutkovska (S35) un Sergejs Rodionovs (V50) ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Pusmaratona distancē jauniešiem (1999./2000.g.dz.) pirmo vietu izcīnīja Endijs Ramanis no "MTB Garkalne" komandas, carnikaviete Renāte Rodionova bija otrā starp jaunietēm, bet Krista Ratniece no Ķekavas novada sporta skolas – trešā starp dāmām. Savukārt bērnu grupās labāko trijniekos iekļuva garkalnietis Valters Vīgants, kā arī Oskars un Ričards Kranāti no "Ādaži Velo" komandas.

Teju trīs simti riteņbraukšanas cienītāju – arī ne viens vien no jau pieminētajiem – svētdien stājās uz starta Carnikavas rudens velobraucienā slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi". Elites grupā 20 kilometru distancē par uzvarētājiem kļuva Herberts Pudāns un Madara Fūrmane, bet trešo vietu starp vīriem ieņēma mājinieks carnikavietis Kārlis Baltacis.

Kopumā uzvarētāji dažādās distancēs no 250 metriem pašiem mazākajiem līdz 18 km pieaugušajiem tika noteikti vairāk nekā desmit vecuma grupās. No Carnikavas velomīļiem uzvaras izcīnīja Amanda Kampāne (S4 vecuma grupā), Laura Jankovska (S10), Kitija Eglīte (S30), kā arī Rodionovu ģimenes pārstāvji Renāte (S14), Lauris (V18) un Sergejs (V50).