14.09.2015 13:13

Latvijas pludmales volejbola čempionāta zelts aizceļo arī uz Babīti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas pludmales volejbola čempionāta zelts aizceļo arī uz Babīti publicitātes

"Ergo Open" Latvijas pludmales volejbola čempionāta finālturnīrā Jūrmalā, "Majori Beach" stadionā valsts čempionu titulu vīriem izcīnīja Rihards Finsters no Babītes pārī ar Edgaru Toču. Dāmām par uzvarētājām kļuva Inese Jursone un Lana Sorokina.

Vīriešu finālturnīrā, kurā startēja 16 dueti, ar otro numuru izliktie Finsters un Točs vispirms guva trīs divu setu uzvaras apakšgrupu turnīrā, pēc tam ceturtdaļfinālā ar 2:1 (17:21, 21:9, 15:12) pārspēja Dāvi un Daniēlu Nātriņus, dramatiskā pusfināla cīņā ar 2:1 (39:37, 21:23, 18:16) uzvarēja Atvaru Vildi un Klāvu Zaļkalnu, bet finālā vēl vienā aizraujošā triju setu mačā salauza Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas pretestību – 2:1 (22:20, 18:21, 16:14), liecina Latvijas Volejbola federācijas informācija. Bronzas medaļas izcīnīja Aleksandrs Solovejs/Armands Āboliņš.

"Finālā vairāk gājām uz to, lai skatītājiem ir patīkami skatīties, lai ir baudāma spēle," pēc mača sacīja Latvijas čempions Rihards Finsters. "Pēc pusfināla, kurš sanāca ļoti garš, bija nedaudz nogurums, taču savācāmies, spēle aizgāja, skatītāji palīdzēja, labi nospēlējām pirmo setu, nedaudz atlaidām otro, bet trešais jau bija laimes spēle, kurā mums šodien paveicās," par finālcīņu sacīja Finsters.

Savukārt Pļaviņš/Regža atzina, ka paši vien vainīgi neveiksmē, jo pieļāvuši daudz kļūdu. Latvijas čempionāta finālturnīrā viņi ieradās pēc negulētas nakts, jo atgriezās no Pasaules tūres "Open" posma Sočos, kur izcīnīja dalītu 9. vietu.

Dāmu turnīrā startēja septiņi dueti. Finālā Inese Jursone un Lana Sorokina ar 2:0 (21:19, 21:17) pārspēja Martu Ozoliņu/Alisi Leci. Bronzas medaļas ieguva Sallija Arhipova/Līva Sola.

Šosezon "Ergo Open" Latvijas pludmales volejbola čempionātā vīriešiem bija pieci posmi – Jūrmalā, Jēkabpilī, Rīgā, Saulkrastos un Daugavpils novadā, bet sievietes sacentās trīs posmos – Jūrmalā, Rīgā un Daugavpils novadā.