14.09.2015 12:44

Tīrainē noskaidroti "SMScredit.lv" BMX čempionāta laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gandrīz trīs simti dažāda vecuma riteņbraucēju nedēļas nogalē pulcējās Tīrainē, kur Mārupes BMX sporta parkā notika "SMScredit.lv" čempionāta pēdējais astotais posms un kļuva zināmi Latvijas lielākā BMX sacensību seriāla laureāti.

Kā ierasts šīs sezonas sacenībās, arī savās mājās krietnu skaitu godalgoto vietu ieguva piecu gadu jubileju atzīmējušā Mārupes BMX kluba pārstāvji. Četri no viņiem arī kļuva par kopvērtējuma uzvarētājiem.

Spoži visu sezonu B12 vecuma grupas sacensībās aizvadīja Edvards Emīls Liberts. Viņš palika nepārspēts visos astoņos posmos un uzvarēja arī visos braucienos sestdien Mārupes trasē. Dubultuzvaru jaunākajā B5-6 vecuma grupā, tālu apsteidzot vienaudžus, svinēja Markuss un Ralfs Domoracki. Markuss Mārupē izcīnīja septīto uzvaru astoņos posmos, bet Ralfs jau ierasti finišēja otrais.

Par "SMScredit.lv" čempionāta uzvarētāju kopvērtējumā kļuva arī Mārtiņš Zadraks B11 grupā, kurš bija labākais arī Mārupē, kā arī Emīls Allers B8 grupā, kurš, uzvarot pēdējā posmā, par mata tiesu kopvērtējumā apsteidza carnikavieti Kristeru Apelu no RRS/"Rīgas Favorīts" komandas.

Otro vietu seriāla kopvērtējumā apvienotajā junioru un elites grupā izcīnīja Elvis Puroms (pēdējā posmā 4. vieta), bet meitenēm – Beāte Žihare G11-13 grupā (3.) un Kitija Elste G14+ grupā (3.). Bet trešās vietas sezonas summā ieņēma Emīls Zadraks B15 grupā (2.), Deivids Bruno Bergmanis CR17+ klasē (4.) un Edgars Regzdiņš CR30+ klasē (2.).

B9 vecuma grupā puišiem sīva cīņa visas sezonas garumā ritēja starp diviem RRS/"Rīgas Favorīts" komandas braucējiem ikšķilieti Edgaru Langmani un carnikavieti Kristeru Oigusu. Teju vai fotofinišā pirmo vietu izrāva Edgars, kurš Mārupes posmā izcīnīja uzvaru un savu galveno konkurentu sezonas summā apsteidza par nieka diviem punktiem. Vēl viens Carnikavas BMX braucējs Krišjānis Zutis līdz ar otro vietu pēdējās sacensībās nopelnīja trešo vietu B10 grupas kopvērtējumā.

"SMScredit.lv" čempionāta komandu kopvērtējumā četrpadsmit BMX klubu konkurencē par čempioniem kļuva RRS/"Rīgas Favorīts" komandas braucēji (1930 punkti), bet otro vietu ieņēma Mārupes BMX klubs (1752 p.).

Svētdien Mārupes BMX trasē sacensības turpinājās ar Mārupes kausa izcīņu. Bet BMX sezonai Latvijā punkts tiks pielikts līdz ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa izcīņu 26. septembrī Jelgavā.