12.09.2015 23:27

Pierīgas čempionu titulu atkal izspēlēs Mārupes, Salaspils un Mālpils basketbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu un Mālpils novadu komandu spēle Ropažu un Mālpils novadu komandu spēle Evita Eglāja

Pierīgas novadu sporta spēļu basketbola turnīra priekšsacīkšu spēlēs kļuvušas zināmas tās trīs komandas, kas 20. septembrī sacentīsies par čempionu titulu. Pēdējo četru gadu titula ieguvējus mārupiešus no troņa centīsies gāzt Mālpils un Salaspils basketbolisti, kuri galvenajā finālturnīrā spēlēja arī pērn.

Sestdien notika priekšsacīkšu turnīri trijās apakšgrupās, kuru uzvarētāji nodrošināja ceļazīmi uz nākamsestdien Mārupes sporta kompleksā paredzēto finālu.

Zaķumuižas sporta zālē vienīgajā triju komandu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Mālpils basketbolisti, kuri ar 42:36 pārspēja mājiniekus Ropažu novada komandu un ar 55:42 Babītes novada basketbolistus. Otrajā vietā ierindojās ropažnieki, kuri otrajā spēlē pārliecinoši pieveica Babītes komandu 69:38 un līdz ar to kvalificējās turnīram par 4.–6. vietu Pierīgas spēļu kopvērtējumā.

Saulkrastos turnīrā ar četru komandu piedalīšanos uzvaras visās trijās spēlēs izcīnīja Salaspils novada vienība – 73:38 pār mājiniekiem saulkrastiešiem, 59:42 pār Krimuldu un 65:62 pār Stopiņu novada komandu. Otro vietu līdz ar panākumiem abās pārējās spēlēs ieņēma Saulkrastu basketbolisti, trešajā ierindojās Stopiņu novads un ceturtajā – Krimulda, kas noslēguma kopvērtējumā ieņem dalītu 10. vietu.

Visbeidzot Tīraines sporta kompleksā ceļazīmi uz finālturnīru ieguva laukuma saimnieki mārupieši. Viņi ar 65:59 uzvarēja Ķekavas novadu, ar 72:60 Baldones novadu un ar 60:47 Olaines novadu. Divas uzvaras pār konkurentiem un līdz ar to otro vietu turnīrā izcīnīja ķekavieši, trešo – olainieši un ceturto – baldonieši.

Tādējādi finālturnīrā par 1.–3. vietu 20. septembrī Mārupē sacentīsies Mālpils, Salaspils un Mārupes basketbolisti, bet turnīrā par 4.–6. vietu 19. septembrī Saulkrastos tiksies Ropažu, Saulkrastu un Ķekavas novadu komandas. Turnīrs par 7.–9. vietu tiks rīkots, ja līdz pirmdienai Olaines, Babītes un Stopiņu novadi būs apstiprinājuši savu dalību sacensībās.