11.09.2015 10:58

Ķekavas un Garkalnes regbija klubu spēlē – bez nopietnas cīņas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas un Garkalnes regbija klubu spēlē – bez nopietnas cīņas livonia-rugby.lv

Latvijas regbija čempionāta sezonas rezultativitātes rekordu ceturtdien Upesciemā uzstādīja pēdējo divu gadu čempioni "Garkalne/Livonia", kas ar 84:0 sagrāva turnīra līderi "Miesnieki/Ķekava" komandu. Tiesa, ķekavieši, kuri vietu Latvijas čempionāta finālā garantējuši jau krietnu laiku iepriekš, spēlēja ar otro sastāvu.

"Miesnieki" uz spēli Upesciemā bija devušies bez pirmā sastāva spēlētājiem. Laukumā bija jaunie regbisti, kuri spēlē Baltijas čempionāta otrās divīzijas komandā "Ulre"/Ķekavas novada sporta skola, kas turklāt nebija aizvadījusi nevienu maču kopš augusta sākuma. Savukārt "Miesnieku" galvenie spēki gatavojas sestdienas "Top lyga" turnīra spēlei plkst. 14 RTK laukumā pret Šauļu "Vairas/Kalvis".

Bija pagājušas tikai 17 minūtes kopš spēles sākuma, kad "Livonia" jau bija izdarījusi četrus piezemējumus. Latvijas Regbija federācijas preses dienestā pavēstīja, ka pirmajā puslaikā pavisam tika izdarīti deviņi piezemējumi, otrajā puslaikā spēlē ritēja jau daudz mierīgāk ("tikai" pieci). Četrus piezemējumus veica Dāvis Jansons, pa diviem – Uvis Vasiļenko, Valters Raņķis un Kaspars Uķis, bet Kristapa Bērziņa kontā viens piezemējums un seši precīzi realizācijas sitieni.

"Garkalne/Livonia" spēlējošais galvenais treneris Toms Zibolis: ""Miesnieku" otrā komanda ir pelnījusi cieņu. Mēs sapratām, ka pretiniekiem nebūs spēcīgākais sastāvs, taču paši tāpēc neko nemainījām, un mums laukumā devās tie spēlētāji, kuriem bija paredzēts spēlēt. Novēlu "Miesniekiem" veiksmi sestdienas spēlē pret "Vairas", un ceram, ka Latvijas čempionāta finālā mēs būsim "Miesnieku" pretinieki."

Pēc 21 no 30 Latvijas regbija čempionāta pamatturnīra spēlēm "Miesnieki/Ķekava" komandai ir 39 punkti (9 spēlēs), "TFS Bulduri" 22 (8), "Garkalne/Livonia" 19 (6), LMT/"Eži" 19 (7), RK "Fēnikss" 9 (7) un "Jūrmala"/LLU 0 (5). Nākamā spēle Latvijas čempionātā paredzēta otrdien, 15. septembrī, kad RTK laukumā "Miesnieki/Ķekava" uzņems "Jūrmalu"/LLU.

Jāatgādina, ka pēc divu apļu cīņām pirmo divu vietu īpašnieki, no kuriem vieni būs "Miesnieki/Ķekava", 10. oktobrī tiksies spēlē par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.