09.09.2015 13:10

Pierīgas novadu vieglatlētikas krosa sacensībās dominē mārupieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmo triju vietu ieguvēji komandu vērtējumā Pirmo triju vietu ieguvēji komandu vērtējumā Evita Eglāja

Baldones novada Riekstukalnā notikušajās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās vieglatlētikas krosā otro gadu pēc kārtas uzvaru komandu vērtējumā izcīnīja Mārupes skrējēji. Otro un trešo vietu – tieši tāpat kā pērn – ieņēma Babītes un Baldones komandas.

 

Riekstukalnā bija pulcējušies skrējēji no astoņiem Pierīgas novadiem. Sacensības individuāli notika viena, 2,25 un 4,5 km distancēs sešās vecuma grupās dāmām un kungiem, bet novadu komandu vērtējumā tika ņemti vērā seši labākie individuālie rezultāti. Par pirmo vietu grupā pienācās 20 punktu, par otro – 18, par trešo – 16 utt.

Mārupes skrējējiem pavisam nedaudz pietrūka, lai savāktu maksimālo punktu summu 120 – viņi izcīnīja piecas pirmās un vienu otro vietu (118 p.). Babītes novada komanda ar divām pirmajām, divām otrajām, vienu trešo un vienu piekto vietu nopelnīja 106 punktus. Tieši tikpat punktu beigās bija arī Baldones komandai, taču mājiniekiem līdz ar divām uzvarām bija tikai viena otrā vieta (kaut arī trīs trešās). Tālākajās vietās ierindojās Ropaži (103 p.), Salaspils (96), Stopiņi (91), Saulkrasti (86) un Olaine (40 p.).

Visvairāk dalībnieku – četrpadsmit – bija jaunākajā V1 vecuma grupā vīriem (līdz 29 gadu vecumam). 4,5 km distancē, uzrādot absolūti labāko rezultātu 15 minūtes un 38 sekundes, par uzvarētāju kļuva mārupietis Dmitrijs Serjogins. Tuvāko sekotāju Aināru Lupiķi no Saulkrastiem viņš apsteidza par 48 sekundēm.

Līdz ar Serjoginu uzvaru komandu kopvērtējumā Mārupes novadam palīdzēja kaldināt grupu uzvarētāji Līga Jansone (S1), Jānis Lagzdkalns (V4), Gunta Lebedoka (S5) un Maija Sprūde (S6), kā arī otrās vietas ieguvējs V2 grupā Mārtiņš Skujenieks. Šajā vecuma grupā (30–39 g.v.) par uzvarētāju kļuva viens no sacensību rīkotājiem baldonietis Edgars Brigmanis. Vēl vienu uzvaru "laukuma saimniekiem" izcīnīja Anita Zālīte S4 grupā.

Babītes novada komandas rindās pirmās vietas ieguva Ruriks Bite (V5) un Māris Pakārklis (V3). Pārējās vecuma grupās individuāli par uzvarētājiem kļuva Jānis Aprubis no Ropažiem (vecākajā V6 grupā), Diāna Šika no Stopiņiem (S2) un Irita Puķīte no Saulkrastiem (S3).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies jau sestdien ar basketbola priekšsacīkšu turnīriem Zaķumuižā, Saulkrastos un Tīrainē. Par tiesībām spēlēt finālturnīrā 19. septembrī sacentīsies vienpadsmit novadu komandas. Pirms basketbola turnīra Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā vadībā ir Mārupes novads (179,5 punkti), kuram seko Babīte (172,5), Baldone (169,5), Ropaži (165), Salaspils (155) un Stopiņi (137,5).