08.09.2015 14:36

Latvijas petanka čempionāta zelts paliek Upesciemā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas petanka čempionāta zelts paliek Upesciemā arhīvs

Pagājušās nedēļas nogalē Garkalnes novada Upesciema petanka laukumos notika Latvijas čempionāts jauktajās dubultspēlēs. Divas no trim pirmajām vietām izcīnīja mājinieki – kluba "Upesciema Warriors" un sporta kluba "Upesciems" pāri.

Turnīrā piedalījās 32 pāri, kas priekšsacīkstēs piecās kārtas noskaidroja tos astoņus labākos duetus, kuri turpināja cīņas par godalgām. Uzvaras visās piecās pirmajās spēlēs guva vienīgi carnikavieši Ginta un Māris Miglāni no SK "Upesciems", taču jau ceturtdaļfinālā viņi negaidīti piekāpās ar astoto numuru izliktajiem Martai Kozindai no Ventspils un salaspilietim Sandim Dzenītim no Ropažu sporta kluba "Boule" 6:13.

Pusfināla spēlēs Marija Elizabete Silova un Edgars Silovs no "Upesciema Warriors" kluba pārliecinoši ar 13:2 pieveica Kozindu/Dzenīti, bet ventspilniece Aida Pētersone kopā ar vēl vienu SK "Boule" pārstāvi Vilni Frēlihu pārspēja SK "Upesciems" pārstāvošo Miglānu ģimenes jaunākās paaudzes duetu Lauru un Gati 9:7.

Finālā sīvā cīņā ar 11:10 pārāki izrādījās mājinieki Silovi, kuri Latvijas jaukto dubultspēļu turnīrā pirms gada bija ierindojušies trešajā vietā. Savukārt mačā par trešo vietu 2013. gada čempioni Laura un Gatis Miglāni uzvarēja Martu Kozindu un Sandi Dzenīti 10:4.

Labāko astoņnieku noslēdza SK "Upesciems" pāri Indra Seile/Dzintars Seilis un Ginta Miglāne/Māris Miglāns, kā arī salaspilieši Ieviņa un Ivars Dzenīši no SK "Boule".

Šosvētdien Upesciema petanka laukumos risināsies Latvijas čempionāts "TIR" disciplīnā jeb individuālajās sacensībās mešanas precizitātē. Bet dienu iepriekš Ventspilī notiks Latvijas vīriešu individuālā čempionāta otrā kārta.