08.09.2015 13:20

Stiprinieki Ādažos noskaidro Rīgas reģiona kausa ieguvējus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stiprinieki Ādažos noskaidro Rīgas reģiona kausa ieguvējus www.sp.lv

Sestdien notika Ādažu novada čempionāts spēka divcīņā, kas vienlaikus bija arī Rīgas reģiona kausa izcīņas pēdējais posms. Triju posmu kopvērtējumā visvairāk punktu ieguva un par kausa ieguvēju kļuva Gulbenes novada Līgo pagasta sporta kluba "L.S.K." komanda.

Šī gada Ādažu novada čempionāts bija netradicionāls – šogad tās bija vienīgās sacensības, kas noritēja divās disciplīnās. Visbiežāk sacensības notiek spēka trīscīņā vai svaru stieņa spiešanā guļus, taču šoreiz sacensību dalībniekiem bija iespēja savus spēkus pārbaudīt divās kustībās – svaru stieņa spiešanā guļus un svaru stieņa vilkmē.

Spēka divcīņā Ādažos, rēķinot visas svara kategorijas, par absolūti spēcīgāko sportistu pēc Vilksa punktiem (personīgā un pacelta svara attiecība) kļuva individuāli startējušais Marks Riekstiņš. Divās kustībās viņš kopsummā pacēla 447,5 kg – svaru stieņa spiešanā guļus 172,5 kg un svaru stieņa vilkmē no zemes 275 kg, liecina Latvijas Pauerliftinga federācijas informācija.

Komandas "Madonas SCK" atlēts Dainis Stivka kļuva par otro absolūti spēcīgāko sportistu. D. Stivka uzspieda 185 kg smagu svaru stieni un vilkmē no zemes pacēla 255 kg, summā savācot 440 kg. Savukārt par trešo spēcīgāko atlētu kļuva Edgars Pavlovskis no mājinieku komandas "Spēka Pasaule–Ādaži". Viņš sacensībās summā pacēla tādu pašu svaru kā M. Riekstiņš, taču ierindojās trešajā vietā pēc Vilksa punktiem. E. Pavlovskis sacensībās uzspieda 170 kg smago svara stieni un svaru stieņa vilkmē no zemes pacēla 277,5 kg.

Visi trīs absolūti spēcīgākie atlēti startēja svara kategorijā līdz 105 kg, un godalgoto vietu sadalījumu absolūtajā vērtējumā izšķīra katra sportista personīgā svara attiecība pret paceltajiem kilogramiem.

No Pierīgas klubu spēkavīriem vēl pirmo vietu svara kategorijā līdz 93 kg izcīnīja Kalvis Kazaks ("SP-Ādaži") – 412,5 kg (152,5+260), kategorijā līdz 120 kg spēcīgākais izrādījās Gustavs Zatlers no Siguldas Pauerliftinga biedrības – 355 kg (135+220), bet kategorijā virs 120 kg otrais bija siguldietis Paulis Nartiss – 450 kg (182,5+267,5).

Komandu konkurencē pirmo vietu Ādažu čempionātā izcīnīja "Rembate", otrajā vietā ierindojās "Spēka Pasaule–Ādaži" un trešajā vietā – Siguldas Pauerliftinga biedrība. Savukārt uzvaru Rīgas reģiona kausa izcīņas kopvērtējumā par spīti piektajai vietai Ādažos izcīnīja "L.S.K." komanda, kas bija uzvarējusi abos iepriekšējos posmos Rīgā un Ķekavā.

Ādažu novada čempionātu spēka divcīņā organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību "Spēka Pasaule", Ādažu sporta centru un Ādažu novada domi.