07.09.2015 14:14

Latvijas čempionāta medaļas tiek arī Pierīgas orientieristiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionāta medaļas tiek arī Pierīgas orientieristiem publicitātes

Nedēļas nogalē Amatciemā norisinājās Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē. Orientēšanās kluba (OK) "Kāpa" rīkotajās sacensībās, kurās piedalījās vairāk nekā 600 orientieristu, laureātu vidū gan elites grupās, gan dažādās vecuma grupās iekļuva arī Pierīgas novadu pārstāvji.

Čempionāta otrajā dienā vienas no aizraujošākajām sacensībām stafetē izvērtās dāmu elites grupā. Pirmo vietu pēc gandrīz divu stundu pavadīšanas distancē diezgan pārliecinoši izcīnīja Siguldas kluba "A2" pārstāvošās igaunietes Margreta Cimmermane, Jana Kinka un Merike Vanjuka.

Toties cīņā par sudraba medaļām jau finiša koridorā OK "Kāpa" un Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas apvienotās komandas pārstāve Irita Puķīte tikai par sekundi pārspēja Kristīni Bertuku no kluba "Meridiāns". Kopā ar I. Puķīti vicečempiones pārstāvēja Laura Leiboma un Kendija Aparjode.

OK "Kāpa" orientieristi, no kuriem liela daļa pārstāv Carnikavas, Ādažu un Saulkrastu novadus, izcīnīja pirmo vietu stafetē senioru grupā vīriem (V195) ar Volli Kuku, Pēteri Novikovu un Rolandu Laveiķi sastāvā. Vēl viens čempionu tituls arī S170 grupas dāmām Ārijai Šinkei, Rutai Kukai un Ligitai Grundei.

Otro vietu V145 grupā ieguva siguldieši no "A2" kluba Mēliss Cimmermans, Edmunds Zvaigzne un Guntis Arnicāns, bet OK "Kāpa" jauniešiem Uldim Upītim, Edgaram Indrānam un Kristeram Aparjodam trešā vieta V18 grupā.

Dienu iepriekš turpat risinājās individuālās sacensības vidējā distancē. Elites grupā par uzvarētājiem kļuva Artūrs Pauliņš no Smiltenes un Līga Valdmane no Dikļiem. Savukārt S20 vecuma grupā pirmās trīs vietas sadalīja Laura Leiboma ("Kāpa"/Ādažu BJSS), Margreta Cimmermane ("A2") un Kendija Aparjode ("Kāpa").

Vairākas uzvaras Siguldas orientieristiem – Zanda Abzalone bija labākā S35 vecuma grupā, Guntis Arnicāns V45 grupā un Edmunds Zvaigzne V55 grupā. Labāko trijniekos savās grupās iekļuva ādažniece Ruta Kuka, mārupiete Gunta Lebedoka, olainiete Ārija Šinke, siguldieši Rudīte Šterna un Edvīns Berners, saulkrastietis Uldis Upītis un carnikavietis Pēteris Novikovs.

Latvijas Orientēšanās federācija vēsta, ka šajā sezonā atlicis vēl tikai viens Latvijas čempionāts – 3. oktobrī Valmieras apkārtnē notiks Latvijas čempionāts orientēšanās maratonā.