07.09.2015 12:18

Ģirts Bricis izcīnījis Latvijas Jātnieku federācijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par šāgada Latvijas Jātnieku federācijas kausa ieguvēju kļuvis Ģirts Bricis no Babītes novada. Viņš bija labākais gan brīvdienās sporta centrā "Kleisti" notikušajā pēdējā piektajā posmā, gan kopvērtējumā, vērtējot sezonas četrus labākos rezultātus. Divos vērtējumos uzvarēja ropažniece Sabīne Siliņa.

Piektā posma sacensībās pieaugušajiem galvenajā maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem pamatdistanci bez soda punktiem veica divi sportisti. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Carlord, šī gada Latvijas čempiona titulam pievienojot arī uzvaru LJF kausa kopvērtējumā galvenajā konkurencē. Otro vietu ieguva lietuviete Gabriela Dominauskaite ar Panucci un trešo – Laura Penele ar Progresu no Jaunmārupes z/s "Lielceri".

LJF kausa kopvērtējumā pieaugušo konkurencē Ģirts Bricis nopelnīja 72 punktus, otrais ar 71 punktu bija Aleksandrs Šakurovs no Rīgas jātnieku kluba, bet trešā – Laura Penele (61 p.). Labāko sešniekā ierindojās vēl divi z/s "Lielceri" pārstāvji Aigars Bregže un Linda Ansule.

"Esmu gandarīts par izcīnīto uzvaru kopvērtējumā, jo šādas sacensības vairākos posmos apliecina stabilitāti sezonas garumā. Patīkami ir tas, ka mūsu federācija pieskaņo savus standartus starptautiskajām prasībām un nacionālajās sacīkstēs rīko maršrutus ar 140 cm augstiem šķēršļiem. Pieaugušo konkurencē tā tam ir jābūt, jo no šī augstuma sākas starptautiskais sports," LJF preses dienestam norādīja Ģ. Bricis, kurš kopā ar Rigondu izcīnīja pirmo vietu arī līdz piecus gadus veco zirgu konkurencē. Šajā vērtējumā Laura Penele ar Flippeboy ieņēma otro vietu.

Divās konkurencēs kopvērtējumā uzvarēja arī jāšanas sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāve Sabīne Siliņa no Ropažiem. Viņa izrādījās labākā gan bērnu grupā līdz 16 gadu vecumam, kurā trešo vietu ieņēma z/s "Tīraines staļļi" pārstāve olainiete Emīlija Elizabete Zandere, gan junioru un jauno jātnieku grupā līdz 18 un 21 gadam.

"Kaut kas tāds – uzvarēt divās konkurencēs kopvērtējumā – man izdevās pirmo reizi. Esmu ļoti priecīga par to. Kopumā zirgi klausīja, un aizvadītas labas sacensības. Tagad jādomā par lielākiem mērķiem, jo šī bija mana pēdējā sezona bērnu konkurencē, un jāturpina startēt jau augstākā līmenī," izteicās Sabīne.

19. un 20. septembrī Inčukalnā paredzētas Jauno jātnieku skolas turnīra finālsacensības šķēršļu pārvarēšanā, bet 27. septembrī Carnikavā – Rudens kausa izcīņa iejādē.

Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas laureāti Ģirts Bricis un Laura PeneleLatvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas laureāti Ģirts Bricis un Laura Penele