07.09.2015 10:52

Pirmās līgas futbola klubiem septembris sācies ne pārāk veiksmīgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmās līgas futbola klubiem septembris sācies ne pārāk veiksmīgi www.afaolaine.lv

Uzvara un divi zaudējumi – ar šādu bilanci trīs Pierīgas futbola klubi aizvadījuši "Komanda.lv" Latvijas pirmās līgas turnīra 21. kārtu. Pie panākuma tika vienīgi Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda.

Olainieši svētdien izbraukumā tikās ar futbola klubu "Ogre" un izcīnīja panākumu ar minimālu pārsvaru – 1:0. Vienīgos vārtus neilgi pirms pirmā puslaika beigām guva Artjoms Davidovičs.

Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas centra komanda no Salaspils sacentās ar futbola klubu "Tukums 2000" un piedzīvoja zaudējumu 2:3. Divreiz nonākuši zaudētājos ar divu vārtu starpību, salaspilieši, pateicoties Kristapa Rītiņa un Artašesa Daniljana precīzajiem sitieniem, spēja to samazināt līdz minimumam. Tomēr pēdējās 15 minūtēs panākt izlīdzinājumu viņiem tā arī neizdevās.

Rezultatīvi izvērtās arī spēle "Daugavas" stadionā Rīgā, kur pirmās līgas turnīra līderi "FC Caramba/Dinamo" futbolisti uzņēma Ķekavas "Audu". Spēles sākumā viesi nonāca zaudētājos, taču vēl līdz pārtraukumam ar Jurģa Kalna vārtu guvumu panāca neizšķirtu, bet otrā puslaika vidū Artūrs Fjodorovs izvirzīja "Audu" vadībā 2:1. Atlikušajās 20 minūtēs "Caramba" tomēr apliecināja favorītu statusu, guva trīs vārtus un svinēja uzvaru 4:2.

Turnīra tabulā FK "Auda" saglabā piekto vietu (34 punkti), AFA "Olaine" ir devītajā vietā (26 p.), bet Salaspils komanda ar 22 punktiem noslīdējusi uz 11. pozīciju.

Nākamās spēles Pierīgas komandām paredzētas 12. septembrī – FK "Auda" savā laukumā Ķekavā uzņems salaspiliešus, bet AFA "Olaine" savās mājās tiksies ar "FC Caramba/Dinamo" futbolistiem. Sezonā klubiem atlicis aizvadīt pa deviņām spēlēm.