07.09.2015 07:45

Vienības velobrauciens: Daudz, bet mazliet par maz

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vienības velobrauciens: Daudz, bet mazliet par maz www.sigulda.lv

Svētdien Siguldā norisinājās jubilejas 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas trīs dažādās distancēs pulcēja lielāko dalībnieku skaitu kopš valsts neatkarības atjaunošanas – vairāk nekā sešus tūkstošus riteņbraukšanas cienītāju.

Pēc pasākuma rīkotāju Igo Japiņa sporta aģentūras informācijas, pietrūcis vien kāds simts dalībnieku, lai labotu 1939. gadā sasniegto velobraucēju skaita rekordu (6226).

Teju 5000 dalībnieki startēja vērienīgajā 36 kilometru garajā "LDz" tautas šosejas braucienā. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ekonomikas ministre Dana Reizniece Ozola un daudzas citas sabiedrībā zināmas personības. Ierastajā maršrutā Sigulda–Sēnīte–Ragana–Sigulda dalībnieki devās ne tikai ar ierastajiem šosejas velosipēdiem, bet arī tandēmiem un citiem oriģināliem braucamrīkiem.

Visātrāk trasi veica Kaspars Kipurs, kurš finiša kalnā apsteidza Raimondu Brici un Aivaru Dārznieku. Dāmu konkurencē uzvara Viktorija Sipoviča. Ne mazāk nozīmīgi, ka par kuplāko darba kolektīvu kļuva VAS "Latvijas dzelzceļš", kuplākā ģimene arī šogad bija smilteniešu Ceru dinastija, bet visvairāk dalībnieku pašvaldību vērtējumā bija Rīgas pilsētai.

No sportiskā viedokļa svarīgākas bija sacensības abās pārējās distancēs. "Itera" sporta šosejas 102 km braucienā uzvaru svinēja Krists Neilands no "Rietumu-Delfin" komandas, lepnā vientulībā finišējot pēc divām stundām, 19 minūtēm un 57 sekundēm. Cīņā par otro vietu nepilnu pusminūti vēlāk Igaunijas junioru izlases līderis Kristo Enns Vaga pārspēja Neilanda komandas biedru Aleksandru Rubļevski. Dāmu konkurencē pirmā bija Katrīna Jaunslaviete no "Ebike Machine" komandas, kura apsteidza Madaru Fūrmani un igaunieti Tiju Tulpu.

46 km garajā SEB kalnu velobraucienā (MTB) dubultuzvaru svinēja "ZZK/Cēsis" komandas pārstāvji Arnis Pētersons (1.33:12) un Mārtiņš Blūms (1.34:09). Trešais finišēja Dmitrijs Sorokins, kuram tikai trīs sekundes zaudēja siguldietis Raivis Zīmelis, nodrošinot pirmo vietu M-35 vecuma grupā vīriem. Dāmām pirmo vietu izcīnīja Lelde Ardava (Rietumu-Delfin).

Pierīgas riteņbraukšanas cienītājiem MTB braucienā izdevās izcelties vēl vairākās vecuma grupās. M-45 grupā pirmās divas vietas izcīnīja Siguldas mērs Uģis Mitrevics un carnikavietis Sergejs Rodionovs, M-16 grupā jauniešiem otrais finišēja "MTB Garkalne" komandas pārstāvis Endijs Ramanis, bet W-18 grupā jaunietēm uzreiz aiz labāko trijnieka palika Krista Ratniece no Ķekavas novada sporta skolas.

Velobrauciena rīkotāji, kuru līderis Igo Japiņš pats svētdien atzīmēja 65. dzimšanas dienu, katram dalībniekam bija sarūpējuši īpašu piemiņas medaļu. Tāpat īpašā vides objektā, kas atradīsies Siguldas Svētku laukumā, tiks iegravēti visi šī gada dalībnieku vārdi un uzvārdi.