02.09.2015 14:01

Rīgas "Lielā balva" aizceļo uz Mārupes BMX klubu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas "Lielā balva" aizceļo uz Mārupes BMX klubu Mārupes BMX klubs

Ar Mārupes BMX kluba pārstāvja Elvja Puroma uzvaru kopvērtējumā Mežaparka trasē noslēgušās "Grand Prix Rīga 2015" sacensības riteņbraukšanā. Dienu iepriekš turpat notika "Monum" kausa izcīņa, un abās sacensībās dažādās vecuma grupās startēja gandrīz 200 dalībnieku.

"Grand Prix Rīga 2015" sacensībās šis bija otrais un pēdējais posms. Apvienotajā junioru un elites klasē E. Puroms uzvarēja visos trijos priekšbraucienos, taču finālā ieņēma otro vietu aiz Kristapa Vekšas. Ar to gan izrādījās pietiekami, lai divu posmu summā izcīnītu pirmo vietu. Divas nākamās ieņēma RRS/"Rīgas favorīts" komandas pārstāvji Kaspars Ernstsons un Ansis Uškaurs.

Mārupes un Carnikavas BMX braucēji kārtējo reizi plūca laurus bērnu un jauniešu grupās.

Jaunākajā B5-6 grupā "Monum" kausā pirmo vietu izcīnīja Markuss Domorackis, bet dienu vēlāk "Grand Prix Rīga" pirmais bija Ralfs Domorackis, kurš dienu iepriekš finālā bija finišējis uzreiz aiz brāļa un mazliet pirms trešā Mārupes kluba pārstāvja Raula Petkēviča.

Vēl no mārupiešiem uzvaru "Monum" kausa izcīnīja Mārtiņš Zadraks B11 grupā, bet "GP Rīga" ieskaitē B11-12 grupā labākais izrādījās Edvards Emīls Liberts. Viena otrā un viena trešā vieta B8 grupā Emīlam Alleram, otrā bija Beāte Žihare G11-13 grupā meitenēm un trešais Edgars Regzdiņš B9 grupā, bet Kitija Elste abas dienas ieņēma trešo vietu G14+ grupā.

Pie godalgotām vietām tika arī RRS/"Rīgas favorīts" komandu pārstāvošie carnikavieši. Šāgada pasaules vicečempions Kristers Apels abas dienas palika nepārspēts sacensībās B8 vecuma grupā, B9 grupā pirmās divas vietas "Monum" kausā ieguva komandas biedri carnikavietis Kristers Oiguss un ikšķilietis Edgars Langmanis, bet Krišjānis Zutis nopelnīja vienu otro un vienu trešo vietu.

Šīs nedēļas beigās notiks Valmieras "Grand Prix" izcīņa un "Valdeko" kausa izcīņa klubu komandām. 12. un 13. septembrī sacensības notiks Mārupes trasē Tīrainē – sestdien tur tiks aizvadīts "SMScredit.lv" BMX čempionāta pēdējais astotais posms un svētdien Mārupes kausa izcīņas sacensības. Bet BMX sezonai Latvijā punkts tiks pielikts ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa izcīņu 26. septembrī Jelgavā.