02.09.2015 10:59

"Kāpas" orientieristi "Rīgas stafetēs" finišē trešie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kāpas" orientieristi "Rīgas stafetēs" finišē trešie www.facebook.com/osveikals

Latvijas orientēšanās klubu gada lielākais saiets "Rīgas stafetes", kurās sacenšas klubu komandas desmit cilvēku sastāvā, šogad Vārnukroga apkārtnē pulcēja 66 komandas un 660 dalībniekus.

Šis bija pirmais gads, kad līdzšinējās "Klubu stafetes" norisinājās ar jaunu nosaukumu – "Rīgas stafetes". Citas lietas bija nemainīgas – desmit dažādu dzimumu, vecuma un meistarības pakāpes orientieristi sacentās septiņu posmu stafetēs, kas jau ierasti ir grandiozākais Latvijas orientēšanās klubu pasākums.

Latvijas Orientēšanās federācijā pavēstīja, ka arī šogad dalībniekus un līdzjutējus priecēja lielais ekrāns sacensību centrā, kas rādīja gan kadrus ar ātrāko komandu dalībniekiem no meža, gan GPS sekošanas fragmentus, kas atklāja, kur kļūdās līderi. Pieredzējusi sacensību informatoru komanda aizrautīgi un saprotami izklāstīja sacensību gaitu un intervēja ātrākos.

Ar uzvaru jau trešo gadu pēc kārtas spēcīgākā kluba statusu apliecināja interešu klubs "Auseklis". Finišā pēc distancē pavadītām četrām stundām uzvarētājiem trīs minūtes un 15 sekundes zaudēja Alūksnes/Apes komanda, bet trešo vietu, finišējot vēl pēc 15 sekundēm, ieņēma orientēšanās kluba "Kāpa" pirmā komanda, kuras sastāvā pārsvarā bija Ādažu, Carnikavas un Saulkrastu sportisti.

OK "Kāpa"-1 rindās startēja Edgars Bričonoks, Irita Puķīte, Sergejs Šadrins, Uldis Upītis, Laura Leiboma, Edgars Indrāns, Pēteris Novikovs, Varis Peisenieks, Juris Šinke un Ainārs Lupiķis.

13. vietā 42 minūtes aiz uzvarētājiem ierindojās OK "Kāpa" otrā komanda, kuras sastāvā bija Guntis Māliņš, Kendija Aparjode, Agnese Dzērve, Kristers Aparjods, Ieva Rukšāne, Madara Šinke, Ruta Kukka, Ārija Šinke, Māris Kalniņš un Jānis Peilāns. Pavisam orientēšanās klubu "Kāpa" sacensībās pārstāvēja piecas komandas.