01.09.2015 14:41

Viktorijas kausa izcīņas galvenajos maršrutos Inčukalnā uzvarējuši lietuvieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viktorijas kausa izcīņas galvenajos maršrutos Inčukalnā uzvarējuši lietuvieši www.latvianhorses.lv

Jauno Jātnieku skolas (JJS) sporta centrā divas notika JJS turnīra otrais posms šķēršļu pārvarēšanā – Viktorijas kausa izcīņa. Sacensībās piedalījās ievērojams skaits sportistu no Latvijas un Lietuvas, kopā tika dots 481 starts.

Pirmā diena iesākās ar pašu jaunāko dalībnieku startiem vadības maršrutā. Tajā piedalījās bērni, kuri vēl tikai uzsāk savas sporta gaitas – pēc rīkotāju informācijas, maršrutā kopā startēja 33 dalībnieki. Dienas turpinājumā sekoja 60 cm maršruts bērniem līdz 16 gadu vecumam, kas bija arī JJS turnīra ieskaites maršruts, un atvērtā tipa maršruti ar šķēršļu augstumu 80, 100, 110 un 120 cm.

Dienas kulminācija bija Viktorijas kausa izcīņa, kas bija dienas noslēdzošās sacensības. Akumulācijas maršrutu ar džokeri (šķēršļu augstums 120 cm) visprecīzāk un visātrāk veica lietuvietis Mants Šešks ar zirgu Hakas. Sportists saņēma kausu, naudas balvas, kā arī īpaši sarūpētas dāvanas no jātnieku kluba "Viktorija".

Otrajā dienā maršruti bija ar paaugstinātu grūtības pakāpi un lielāku balvu fondu. Svētdien notika pieci dažādi maršruti, šķēršļu augstumam variējot no 60 līdz 130 centimetriem.

Sacensību noslēdzošais maršruts notika svētdienas vakarā – tas bija klasisks maršruts ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. No 32 sportistiem tikai pieci pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlēkšanai. No visiem dalībniekiem sīvā konkurencē vislabāko sniegumu uzrādīja iepriekšējās dienas galveno sacensību otrās vietas ieguvējs lietuvietis Kosts Gaigals ar zirgu Edelster, kļūstot par sacensību galvenā maršruta uzvarētāju.

Vairākos maršrutos par uzvarētājiem izdevās kļūt Pierīgas jāšanas klubu pārstāvjiem. 2B maršrutā bērniem ar ponijiem pirmo vietu ieguva Jauno jātnieku skolas pārstāve Beāta Laseviča no Babītes novada ar Shakira. 7. maršrutā ar šķēršļu augstumu 60 cm uzvarēja Helēna Toomingas ar Bigiju no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi", bet šī paša kluba pārstāve olainiete Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu bija labākā 9. maršrutā dalībniekiem līdz 16 gadu vecumam (110 cm).

Jauno jātnieku skolas (JJS) turnīra trešais posms paredzēts 20. septembrī, kad arī kļūs zināmi uzvarētāji kopvērtējumā vairākās vecuma un meistarības grupās.