31.08.2015 18:20

Ādažnieks Leons Kozlovskis izcīnījis 5. vietu motokrosa Pasaules kausā veterāniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieks Leons Kozlovskis izcīnījis 5. vietu motokrosa Pasaules kausā veterāniem www.mxadazi.lv

Aizvadītajā sestdienā Latvijas ātrākais motokrosa Senioru klases braucējs Leons Kozlovskis startēja gada nozīmīgākajās veterānu klases sacensībās – Pasaules kausa izcīņā veterāniem. Kozlovskis bija vienīgais Baltijas pārstāvis un 48 sportistu konkurencē izcīnīja augsto piekto vietu.

Latvijas motokluba "MX Ādaži" radītājs un braucējs Leons Kozlovskis labu sniegumu Pasaules kausa sacensībās uzrādīja jau treniņu laikā, parādot, ka pieckārtēja Latvijas čempiona tituls ir pelnīts godam. Sacīkstēs Leons turpināja sevi apliecināt, abos braucienos un arī kopvērtējumā izcīnīja pārliecinošu piekto vietu, informē Latvijas Motosporta federācija.

"Esmu apmierināts ar savu sniegumu, jo cerēju uz vietu pirmajā desmitniekā. Visi, kas mani ir redzējuši Latvijas trasēs, zina, kā es braucu, bet Pasaules kausā ir citādāk – šeit trasē dodas cita līmeņa uzvārdi. Pirmais trijnieks, kas startēja sacensībās, ir labi zināms visā pasaulē – gan pasaules čempionāta, gan Veterānu kausa čempioni," pēc sacensībām stāstīja Leons Kozlovskis.

"Pirmajā braucienā ne visai veiksmīgs sākums, jo aizbraucu kā trešais, bet priekšā braucošais sportists nokrita un sanāca visai liela aizķeršanās, tādēļ turpināju sacensības no 9.vietas, nācās arī nedaudz pietaupīt spēkus, lai saglabātu labu pozīciju.

Jāatzīst, ka trase bija ļoti grūta, bez pārspīlēšanas – bedres bija šausmīgas, špūres – dziļas. Pēc sacensībām runāju ar Itālijas čempionu dal Bosko, kurš atzina, ka šādā trasē brauc pirmo reizi. Es, braucot piektajā vietā, biju par apli priekšā 12. vietai, kas parādīja, ka ar trasi bija grūti tikt galā. Taču tā ir pasaules līmeņa trase, un man prieks, ka es to varēju izturēt un izdarīt līdz galam.

Šis ir mans šī brīža labākais sniegums šajās sacensībās, tādēļ liels paldies manai komandai, mehāniķim un atbalstītājiem – cilvēkiem, ka bija man līdzi. Mums visiem kopā tas izdevās. Turpināšu strādāt un gatavošos nākamajam gadam, lai varu konkurēt arī ar trijnieku, jo šie džeki brauc patiešām labi," pēc sacensībām stāstīja Leons Kozlovskis.

Par šāgada Pasaules kausa ieguvēju kļuva jau vairākkārtējs čempions zviedrs Mats Nilsons.

Leons Kozlovskis šajā nedēļas nogalē startēs Latvijas čempionāta superfinālā Cēsīs, jo paralēli norisināsies Latvijas kausa cīņas Senioru un Veterānu klasēm. Kozlovskis ir pārliecinošs līderis Senioru klasē, izcīnot uzvaras visos līdzšinējos posmos.