31.08.2015 12:53

Pasniegtas godalgas Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņā iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasniegtas godalgas Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņā iejādē www.leflatvia.lv

Ar pēdējā piektā posma sacensībām sporta centrā "Kleisti" noslēgusies Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņa iejādē. Vērtējot trīs labākos rezultātus sezonā, tika noskaidroti un sveikti laureāti vairākās vecuma un meistarības grupās.

Starp pēdējā posma uzvarētājiem un LJF kausa ieguvējiem bija arī vairāki Pierīgas jāšanas sporta klubu pārstāvji. "Mazajā balvā" par sacensību uzvarētāju kļuva Aiga Silavniece ar Dionu Haleju no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Temperaments", bet kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja cita Babītes sporta kluba "GKSport" pārstāve Nora Ņukša ar Lindu.

"Startēju četros posmos no pieciem, izdevās sasniegt labu rezultātu un uzvarēt kopvērtējumā, pateicoties ieguldītajam darbam un trenerei Gundegai Krīgerei, kura treniņos neļāva padoties un teica, ka man jāspēj paveikt arvien vairāk," LJF preses dienestam teica Nora Ņukša. "Manam zirgam Lindai ir 14 gadu, šādā līmenī kopā nopietni strādājam otro gadu, bet "Mazo balvu" jājam pirmo gadu."

Shēmā II amatieru konkurencē pēdējā posmā labākā bija Sintija Ģīle ar Dionu Haleju no JSK "Temperaments", bet viņas kluba biedrene Sindija Blicane ar Lakricu uzvarēja Shēma I amatieru grupā. Līdz piecus gadus veco jaunzirgu grupā labāko rezultātu sasniedza sporta kluba "GKSport" līdere Gundega Krīgere ar Wild Lily, bet paraolimpiskajā iejādē nepārspēts palika baldonietis Rihards Snikus ar King of the Dance no z/s "Tīraines staļļi", kurš septembra vidū dosies uz Eiropas čempionātu Francijā.

LJF kausa izcīņas kopvērtējumā labāko trijniekos iekļuva Laima Lāce ar Kolardu (z/s "Tīraines staļļi") un Daiga Grāvīte ar Leilani (Jaunmārupes z/s "Lielceri") Shēmā II amatieriem, Agnese Kukaine ar Lakricu (JSK "Temperaments") Shēmā I atvērtajā klasē un ar Funky jaunzirgu klasē, Laima Lāce ar Dustinov V (z/s "Lielceri") Shēmā II atvērtajā klasē, Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V un Kristiāna Orlovska ar Roterdame (abas z/s "Lielceri") Shēmā I amatieriem, kā arī Darja Milejeva ar Kardigan (z/s "Lielceri") Shēmā I bērniem.

"Federācijas kausa izcīņas pēdējā posma sacensības pulcēja necerēti lielu dalībnieku skaitu. Lai gan izsakām nožēlu, ka sarežģītākajās shēmās startē maz sportistu, redzam, ka Mazajā balvā pieaug startējošo skaits, piedalās sportistes no Lietuvas, kuras papildina konkurenci un pašiem liek vairāk saņemties. Priecē tas, ka junioru grupā ir labi rezultāti, līmenis aug, un tāpēc uz nākotni es skatos cerīgi. Nākamgad vairāki sportisti pāries nākamās sarežģītības pakāpes shēmās vai vecuma grupās," aizvadītās sacensības komentēja Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale.

"Šis bija LJF kausa izcīņas pēdējais posms, bet sezona ar to nebeidzas. Kleistos 12. un 13. septembrī notiks starptautiskās "Challenge" neklātienes sacensības, uz kurām ieradīsies tiesnesis no Brazīlijas. Tad sekos Rīgas čempionāts un sezonas noslēguma sacensības."