31.08.2015 11:35

Siguldā aizvadīti pirmie "Parka mači"

Autors  Raimonds Rudzāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā aizvadīti pirmie "Parka mači" Alberts Linarts, www.sigulda.lv

Siguldas Raiņa parkā pirmo reizi norisinājās aktīvam dzīvesveidam veltīts pasākums "Parka mači". Paralēli sacensībām BMX frīstailā un ielu basketbola bija ne mazums citu aktivitāšu.

Ideja par parka mačiem radās ziemā, kad divu vietējo entuziastu idejas par atsevišķām BMX un apkaimes labāko komandu ielu basketbola sacensībām tika sapludinātas vienā. Radās nosaukums "Parka mači", zem kura izvietojās gan BMX sacensības "Rampu kauss", gan ielu basketbola turnīrs "Koka bumba".

Laika gaitā, pateicoties iniciatīvas bagātu jauniešu līdzdalībai, pasākuma programma tika papildināta ar "Fit Nation Latvia" organizētajām "Spēka spēlēm" un jauniešu iniciatīvu centra "Mērķis" aktivitātēm.

"Koka bumbas" izcīņā piedalījās sešas īpaši uzaicinātas komandas no tuvākās apkaimes. Speciāli turnīram pagatavotā ceļojošā trofeja devās uz Raganu, jo tieši Raganas izlase izrādījās spēcīgākā, finālā sīvā cīņā pārspējot no Raiņa parka pastāvīgajiem spēlētājiem veidoto izlasi. Trešo vietu izcīnīja Lēdurgas izlase, ceturtie – mājinieki Sigulda. Piektajā vietā ierindojās Inčukalns, bet sestajā – Inciems.

"Rampu kausā" braucēji sacentās divās meistarības grupās: profesionāļu un amatieru. Amatieru grupā meistarību demonstrēja nepilngadīgi jaunieši, no kuriem daļai šīs bija pirmās sacensības. Amatieru grupā 16 braucēju konkurencē labākais izrādījās Aigars Krjukovs no Kokneses, otrajā vietā 15 gadus vecais Gints Pommers no Siguldas, bet trešais – 13 gadus vecais Ņikita Vinogradovs no Valmieras.

Profesionāļu konkurencē augstu individuālo meistarību demonstrēja četri braucēji. Uzvarēja Artūrs Liseks no Ogres, otro vietu ieņēma Rendijs Bērziņš no Valmieras, savukārt trešā vieta siguldietim Mārtiņam Trubovičam.