26.08.2015 16:32

Riteņbraucēju Vienības braucienam reģistrējušies jau teju 5000 dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riteņbraucēju Vienības braucienam reģistrējušies jau teju 5000 dalībnieku www.velo.lv

Jubilejas 25. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam, kas 6. septembrī notiks Siguldā, šobrīd reģistrējušies teju 5000 dalībnieki, informēja vieni no pasākuma rīkotājiem Igo Japiņa sporta aģentūra. Iepriekšējā pieteikšanās mājas lapā velo.lv turpināsies līdz 1. septembrim.

Vēsturiskais velonotikums, kas pirmo reizi norisinājās tālajā 1936. gadā, piedzīvojis dažādus laikus. Pēc atjaunošanas 1995. gadā, katru nākamo gadu velobrauciens piedzīvojis dalībnieku skaita kāpumu, kas jau pēdējās sezonas sniedzas pāri 5000 velomīļu.

Šogad aktīvās atpūtas cienītāji ir aicināti piedalīties kādā no tradicionālajām distancēm – 100 kilometru garajā "Itera" sporta šosejas braucienā, 45 kilometru garajā SEB MTB braucienā vai LDz Tautas šosejas braucienā, kura garums būs 36 kilometri.

Šogad velobraucienā tiks sumināti ne tikai ātrākie dalībnieki, bet arī lielākie darba, pašvaldību un skolu kolektīvi, kuplākās ģimenes, stilīgākie riteņbraucēji un vēl daudzas citas nominācijas, kas pasākumu padarīs vēl krāšņāku, un interesantāku.

Šī gada velobrauciens ir īpašs ar to, ka katra dalībnieka vārds un uzvārds, kurš piedalīsies kādā no trijām distancēm, tiks iegravēts īpašā vides objektā. Tas atradīsies Siguldas Svētku laukumā. Turklāt katrs dalībnieks par veiksmīgi sasniegtu finišu saņems īpašo jubilejas piemiņas medaļu. Netrūks arī dažādi kultūras pārsteigumi.

Svētdien, 30. augustā, Siguldā notiks iepazīšanās brauciens ar Vienības velobrauciena MTB trasi, kurā aicināti piedalīties visi kalnu riteņbraukšanas interesenti. Trases apskates sākums plkst. 12.00 no Spieķu parka.

Jāatgādina arī, ka par katru dalībnieku, kurš sasniegs finišu jebkurā no distancē, SEB banka ziedos divus eiro asociācijai "Dzīvesprieks", kas rūpējas, lai tie bērni un jaunieši, kas palikuši bez vecāku gādības, saņemtu tādu pašu aprūpi kā pārējie bērni.