25.08.2015 16:38

Pierīgas triatlonisti pārbaudījuši spēkus sacensībās Ventspilī un Jēkabpilī

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas triatlonisti pārbaudījuši spēkus sacensībās Ventspilī un Jēkabpilī www.ventasbalss.lv

Nedēļas laikā ar vairāku Pierīgas novadu sportistu piedalīšanos aizvadītas divas Latvijas mēroga triatlona sacensības. Ventspilī notika cīņas par Latvijas čempionāta medaļām sprinta distancē, bet Jēkabpilī – Latvijas čempionāts krostriatlonā.

Kārtējo Latvijas čempiona titulu sprinta distancē (750 metri peldus, 20 kilometri riteņbraukšanā un pieci kilometri skriešus) Būšnieku ezera krastā Ventspilī izcīnīja Andrejs Dmitrijevs, kuram distances pieveikšanai bija nepieciešama viena stunda, viena minūte un viena sekunde.

Labāko desmitnieku, uzvarētājam zaudējot nepilnas sešarpus minūtes, noslēdza Toms Pikšēns no Mārupes, kurš arī izrādījās spēcīgākais M40 vecuma grupā. Pusotru minūti vēlāk un trīs pozīcijas zemāk finišēja ikšķilietis Toms Āboliņš, kuram piektā vieta 20–40 gadus veco dalībnieku grupā.

Ventspilī startēja senioru grupās arī divi Carnikavas sporta centra pārstāvji – Arvils Andersons ieņēma ceturto vietu M50 grupā (1.15:26), bet Laimonis Daugavietis bija vienīgais un tātad arī labākais vecākajā M60 grupā (1.32:37).

Pagājušās nedēļas beigās Jēkabpilī notika Latvijas krostriatlona čempionāts (0,5+21+6 km), kurā riteņbraukšanas un skriešanas distances dalībnieki veica kalnainā apvidū, nevis šosejā.

Arī šajās sacensībās vārdabrāļi T. Pikšēns un T. Āboliņš ieņēma vietas uz pirmā desmitnieka robežas. Mārupietis finišēja nepilnas astoņas minūtes aiz uzvarētāja daugavpilieša Viktora Žigarkova (1.11:46) un ieņēma septīto vietu absolūtajā kopvērtējumā un otro vietu M40 grupā. Savukārt ikšķilietim (1.23:56) attiecīgi vienpadsmitā un piektā vieta.

Un arī Jēkabpilī izcēlās Carnikavas sporta centra triatlonisti. Antra Roga uzvarēja F40 vecuma grupā (1.37:58), bet Laimonis Daugavietis pārspēja savu vienīgo konkurentu M60 grupā (1.48:39).