25.08.2015 13:14

Carnikavietei sudrabs Latvijas čempionātā petankā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas petanka čempionāta laureāte. Pirmā no kreisās - Laura Miglāne Latvijas petanka čempionāta laureāte. Pirmā no kreisās - Laura Miglāne Ventspils kērlinga klubs

Upesciema stadiona petanka laukumos nedēļas nogalē tika aizvadīta Latvijas čempionāta otrā un pēdējā kārta dāmu vienspēlēs. Pēc viena gada pārtraukuma starp laureātēm iekļuva sporta kluba "Upesciems" pārstāve Laura Miglāne.

Latvijas čempionāta pirmajā kārtā maija sākumā Ventspilī L. Miglāne bija ierindojusies trešajā vietā, bet šoreiz 26 dalībnieču konkurencē palika ceturtā. Ceturtdaļfinālā turnīrā par 1.–8. vietu viņa ar 12:10 uzvarēja Āriju Rimbenieci no Ropažu sporta kluba "Boule", pusfinālā ar 8:11 piekāpās ventspilniecei Evitai Viļumovai, bet spēlē par trešo vietu ar 9:13 Laurai Lēnertei no "Petank Ikšķile" komandas.

Divu posmu kopvērtējumā, summējot iegūtas vietas, Laurai Miglānei bija septiņi punkti, bet par Latvijas čempioni kļuva Evita Viļumova no Ventspils kērlinga kluba, kura abos turnīros bija otrā (4 p.). Arī trešo un ceturto vietu kopvērtējumā ieņēma ventspilnieces Inga Apmane (13 p.) un otrā posma uzvarētāja Eva Martinsone (14 p.), bet Laura Lēnerte ierindojās piektajā vietā (14 p.). Labākā no kluba "Boule" bija Velta Millere – 15 punktu un septītā vieta.

L. Miglāne 2012. gada Latvijas individuālajā čempionātā bija ieguvusi sudraba medaļu, bet gadu vēlāk kļuva par valsts čempioni.

Šīs nedēļas beigās Upesciemā notiks starptautisks petanka turnīrs dubultspēlēs "Warriors Cup".