24.08.2015 15:17

FOTO: Pirmajos Latvijas Velo svētkos Olainē startē gan mājinieki, gan ārzemnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pirmajos Latvijas Velo svētkos Olainē startē gan mājinieki, gan ārzemnieki publicitātes

Svētdien Olainē norisinājās pirmie Latvijas Velo svētki, kas vienkopus pulcēja gan šosejas, gan kalnu (MTB) riteņbraucējus. Pirmajās tik augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensībās Olainē startēja arī dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Beļģijas, Itālijas, Ukrainas, Zviedrijas un Nīderlandes.

Pirmie sacensību dalībnieki uz starta līnijas devās jau plkst. 10, gatavojoties vienai no populārākajām distancēm – Tautas šosejas braucienam. Kā pirmais šajā trasē finišēja distances līderis Jānis Rubiks, uzrādot laiku viena stunda, divas minūtes un 25 sekundes. Otrais sekundi vēlāk finišēja Didzis Krogzems, bet trešais vēl pēc sekundes – Kristaps Pelčers, liecina rīkotāju publicētā informācija.

Dāmu konkurencē spēcīgākā bija Viktorija Sipoviča, kura distanci veica stundā, divās minūtēs un 57 sekundēs. Aiz viņas ierindojās lietuviete Akvile Gedraitīte un Adele Ilga Spigovska.

Spraiga cīņa risinājās 42 km garajā un izaicinājumu bagātajā MTB distancē pa Olaines lauku, meža un zemes ceļiem, takām un ūdens šķēršļiem. Trase bija īpaši pārdomāta, jo to veidoja olainietis un MTB riteņbraucējs Gunārs Dzalbs.

Vīru konkurencē MTB distancē uzvarētājs tika noteikts tikai ar fotofiniša palīdzību, un pirmo vietu izcīnīja Ivars Prokofjevs (1.21:58). Uzrādot tādu pašu rezultātu, otrais finišēja siguldietis Raivis Zīmelis un trešais – Dmitrijs Sorokins). Dāmu konkurencē pirmā finišēja Katrīna Jaunslaviete (1.22:01), aiz sevis atstājot Leldi Ardavu un Rūtu Brakovsku.

100 km Sporta šosejas distancē dubultuzvaru izcīnīja "Alpha-Baltic–maratoni.lv" komandas pārstāvji Kaspars Serģis (2.15:26) un Viesturs Lukševics (2.15:31), bet trešo vietu ieņēma Arvis Sprude. Savukārt dāmām divas no pirmajām trijām vietām ieguva lietuvietes Ema Manikaite un Justina Jovaišīte, kurām pa vidu izdevās iespraukties Endijai Rutulei.

Visas dienas garumā Olainē valdīja svētku atmosfēra, kuru īpaši krāšņu padarīja 6 km Ģimenes brauciens – šajā distancē netika noskaidroti ātrākie, bet ģimenes tikai aicinātas vienoties ģimeniskā un nesteidzīgā braucienā pa skaisto Olaini. Savukārt kuplais dalībnieku skaits Bērnu braucienos apliecināja, ka Latvijā aug jauna riteņbraucēju paaudze.

Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs pauda cerību, ka Velo svētki Olainē kļūs par tradīciju un katru gadu šeit pulcēsies visu paaudžu riteņbraucēji, lai apliecinātu sevi sportā, gūtu jaunu pieredzi un vienkārši pavadītu laiku kopā ar ģimeni un draugiem:

"Ir patiess gandarījums, ka Olaine kļuva par satikšanās vietu tik ievērojamam skaitam riteņbraucēju. Īpašs prieks ir par Ģimenes un Bērnu distances dalībniekiem, kuri mums ikvienam demonstrēja lielisku priekšzīmi tam, ka sportošanai nav vecuma ierobežojuma. Pasākuma laikā varējām pārliecināties, ka riteņbraukšana ir izcils brīvā laika pavadīšanas veids, kas turklāt apvieno ģimenes locekļus."

Latvijas Velo svētkus Olainē organizēja sporta pasākumu aģentūra "Alpha Baltic Sport" sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Pasākumu atbalstīja a/s "Olainfarm".