24.08.2015 12:23

Maira Leja izcīnījusi Garkalnes novada kausu jāšanas sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mairu Leju apbalvo zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Paula Glāzere Mairu Leju apbalvo zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Paula Glāzere Latvijas Jātnieku federācija

Sestdien notika vienas no Latvijā populārākajām reģionālajām sacensībām jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā – tradicionālās Garkalnes novada kausa un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņa, ko organizēja Jātnieku sporta klubs "Kriķi".

Sacensību augstākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu notika cīņa par Garkalnes novada kausu. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica septiņi sportiskie pāri, kuri par godalgām sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Maira Leja no Inčukalna novada Jauno jātnieku skolas ar zirgu Parnel Argus. Otrajā vietā Sergejs Klokovs no Rīgas Jātnieku kluba ar Arbat, trešajā vietā vēl viena Jauno jātnieku skolas pārstāve Krista Kliesmete ar Čipendeilu.

Savukārt sacensības par Pierīgas pašvaldību kausu risinājās maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem – akumulācijas sacensībās ar džokeri. Vienpadsmit sportisti izcīnīja vienādu pozitīvo punktu skaitu, un godalgu sadalījumu izšķīra distancē pavadītais laiks. Uzvarēja Sergejs Klokovs ar Lekriju, otrajā vietā Tija Alise Jurjāne ar Gracio ("Baltic Equestrian Team"), trešajā vietā ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari (jāšanas sporta klubs "Mežstrazdiņi").

"Viss ļoti labi izdevās – gan pašas starti, gan jaukā atmosfēra un mājīgums. Patika arī maršruti, kurus bija sastādījis Sergejs Šakurovs, – pat ja nebija liels šķēršļu augstums un sarežģītas līnijas, katrā no maršrutiem par uzvaru vajadzēja pacīnīties," Garkalnes novada kausa ieguvēja Maira Leja atzina Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam.

"Augstākajā maršrutā uzvarēju ar Argusu un jutu, ka beidzot viņam pašam bija vēlme cīnīties un uzvarēt. Ar Beiliju ieguvu sesto vietu, taču šis zirgs tāda augstuma maršrutu leca pirmo reizi, tāpēc uzskatu, ka tas bija labs starts, un pārlekšanā šķērslis tika nogāzts pieredzes trūkuma dēļ, bet zirgs ļoti cīnījās un centās. Arī manas audzēknes izcīnīja godalgas, tāpēc mājās braucām apmierinātas."

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1 (šķēršļu augstums 80 cm, ātruma maršruts) – Tija Alise Jurjāne ar Leru; Nr. 2a (100 cm, 2 fāzēs, jaunzirgiem līdz 5 g. v.) – Anna Šellere ar Wind's Lirona no Baldones novada jātnieku kluba "Telfas"; Nr. 2b (100 cm, 2 fāzēs, bērniem līdz 16 g. v.) – Sabīne Siliņa ar Oniks; Nr. 3 (110 cm, ātruma maršruts) – Keitija Racina ar Quidam's Flipper ("Baltic Equestrian Team").

JSK "Kriķi" valdes locekle Paula Glāzere: "Sacensības ir tradicionālas un plaši apmeklētas, šodien kopā notika 142 sportisko pāru starti. Turnīrs notiek jau vairāk nekā divdesmit gadu, un es tajās piedalos 14 gadus, šogad – kā organizētāja. Mūs visus iepriecināja lieliskie laika apstākļi, kas papildināja jauko atmosfēru. Patīkami, ka šīs sacensības piesaista jauniešus un rada interesi novada iedzīvotājos, tajā skaitā mudinot nodarboties ar jāšanas sportu. Tāpēc esam gandarīti, ka šogad ar Eiropas Savienības projekta atbalstu izdevies iegādāties divus jaunus saliekamos alumīnija aplokus, kurus ikdienā varēs izmantot bērnu un jaunzirgu treniņiem."