17.08.2015 10:40

Ģirts Bricis sesto reizi kļuvis par Latvijas čempionu konkūrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pieaugušo sacensību laureātu apbalvošanā (no kreisās): Ģirts Bricis, Andis Vārna un Aigars Bregže Pieaugušo sacensību laureātu apbalvošanā (no kreisās): Ģirts Bricis, Andis Vārna un Aigars Bregže publicitātes

Sporta centrā "Kleisti" 15. un 16. augustā notika Latvijas čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, poniju jāšanā un amatieru konkurencē. Pieaugušo konkurencē sesto reizi par Latvijas čempionu kļuva Ģirts Bricis no Babītes novada.

Sacensības visās deviņās konkurences grupās notika divas dienas, un rezultāti tika vērtēti abu dienu summā.

Pieaugušo konkurencē sportistiem un zirgiem pirmajā dienā bija jāveic ātruma maršruts ar 140 augstiem šķēršļiem. Pirmās divas vietas izcīnīja sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgiem Carlord un Camparo, bet trešo vietu ieņēma Aigars Bregže ar Callacado no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri", informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā.

Otrajā dienā sportiskajiem pāriem bija jāveic klasiskais konkūrs ar 145 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. Pamatdistanci veicot bez kļūdām, saīsinātajā sacentās tikai divi sportisti, un arī šoreiz pirmās divas vietas ieguva Ģ. Bricis ar Carlord un Camparo, trešajā atstājot Andi Vārnu ar KS Coradina.

Tādējādi Latvijas čempionāta kopvērtējumā pirmās trīs vietas ieguva Ģirts Bricis ar Carlord, Andis Vārna ar KS Coradina un Aigars Bregže ar Callacado. Iepriekš Ģ. Bricis Latvijas čempiona titulus izcīnījis 2004. gadā ar zirgu Liberato H, 2007. gadā ar Avis, 2010. gadā ar Kongo, 2011. gadā ar Chandra H, 2013. gadā ar Emilie Jolie.

"Sergejs Šakurovs bija sastādījis izcili labus maršrutus. "Grand Prix" bija tehnisks un atbilstoši augsts, čempionāta cienīgs maršruts," atzina čempions. "Bija interesanti startēt, jo Andis Vārna piedalījās ar savu labāko zirgu KS Coradina, un par uzvaru kopvērtējumā vajadzēja krietni pacīnīties. Prieks, ka visi mani zirgi nostartēja labi, un visi godam cīnījās. Čempionāts bija organizēts valsts galvenajām sacensībām atbilstošā līmenī – ar sajūtām, kādām šādās sacīkstēs vajadzētu būt, ar cienīgiem maršrutiem, balvām un organizācijas līmeni."

Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: "Ļoti vēlētos uzteikt Ģirtu Brici, un pat ne tāpēc ka viņš uzvarēja "Grand Prix" maršrutā. Sportists ir parādījis produktīvu darbu ilgākā laika posmā, un jau sesto reizi kļuvis par Latvijas čempionu. Domāju, ja vairāk Latvijā būtu šādu zirgu saimnieku, mūsu sporta veids attīstos straujāk. Tāpat esmu pārliecināts, ka tad, ja Ģirtam būtu starptautiska līmeņa sponsors, viņš varētu sasniegt augstus rezultātus pasaules arēnā. Darbs ir labi padarīts, un šie panākumi nav vienreizējs veiksmes stāsts."

Sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam otro vietu izcīnīja Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi" pārstāve olainiete Emīlija Elizabete Zandere un trešo – Karolīna Koročkina no jātnieku sporta kluba "Temperaments". Savukārt amatieru otrās grupas sacensībās labākā izrādījās JSK "Temperaments" pārstāve Kristīne Baradovska.