16.08.2015 08:48

Miesnieki piebeidz ežus; Latvijas kauss atgriežas Ķekavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Miesnieki piebeidz ežus; Latvijas kauss atgriežas Ķekavā www.facebook.com/Miesnieki

Tradīcija turpinās: Ķekavas novada regbija klubs "Miesnieki" pēc gada pārtraukuma savā īpašumā atguvis Latvijas kausu regbijā-15. Sestdien Rīgas Tehniskās koledžas laukumā "Miesnieki/Ķekava" komanda ar 31:15 pārspēja "Eži/EK Sistēmas" regbistus.

Ķekavas regbija klubam šis bija jau 22. Latvijas kausa fināls, un līdz šim vienpadsmit reizes "miesnieki" trofeju bija ieguvuši savā īpašumā. Divreiz izšķirošajā cīņā ķekavieši bija tikušies ar "ežiem", un katra komanda bija izcīnījusi pa vienai uzvarai.

Pēc pirmā puslaika Ķekavas komanda, kas bija uzskatāma par fināla favorīti, nonāca zaudētājos 7:10. Jau pirmajā minūtē vadībā izvirzījās "eži", pēc tam "Miesnieki" ar piezemējumu un precīzu realizācijas sitienu panāca 7:5 savā labā, taču vēlāk pieļāva vēl vienu sāncenšu piezemējumu.

Otrajā puslaikā tomēr izpaudās "miesnieku" pārākums. Jau pirmajās desmit minūtēs bumba divreiz tika ienesta pretinieku ieskaites laukumā, un ķekavieši atguva vadību 21:10. Dažas minūtes vēlāk "eži" ar piezemējumu atjaunoja intrigu (21:15), taču turpinājumā reālu izredžu atspēlēties viņiem nebija. "Miesnieki/Ķekava" veica vēl divus piezemējumus un spēli noslēdza ar uzvaru 31:15.

"Spēle bija ļoti interesanta. Īpaši pirmajā puslaikā, kad rezultāts mainījās te uz vienu, te otru pusi. Nevienu brīdi mēs atlaist nevarējām. "Eži" divas, trīs reizes pabija mūsu laukuma pusē, un divi piezemējumi. Otrajā puslaikā mēs pārspējām pretiniekus grupu cīņā," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam spēli komentēja "Miesnieku" galvenais treneris Uldis Bautris.

Trīs piezemējumus uzvarētājiem veica pagājušā gada Latvijas labākā regbista titula īpašnieks, "Miesnieku" kapteinis Leno Bramanis.

"Leno izdarītie trīs piezemējumi bija labi, taču viņš pārāk daudz uzņēmās uz sevi. Rezultāts pat varbūt būtu bijis vēl labāks, ja viņš nepārturētu bumbu, bet izdarītu vēl kādu piespēli," pieticīgs slavējumos bija U.Bautris. "Par uzvaru, protams, prieks. Iepriekšējā spēle pusfinālā mums bija grūta – komanda pēc tās fiziski bija atjaunojusies, taču ne emocionāli."

Kā zināms, pusfinālā "Miesnieki" dramatiskā cīņā ar 29:27 pārspēja līdzšinējos Latvijas kausa īpašniekus "Garkalne/Livonia" regbistus, revanšējoties par piedzīvoto zaudējumu pagājušā gada pusfinālā.

Interesanti, ka Ķekavas regbija klubs pēdējā laikā Latvijas kausu izcīnījis ar divu gadu atstarpi – 2009., 2011., 2013. un tagad, 2015. gadā.