13.08.2015 13:32

Kaimiņu duelī Upesciema futbolisti pārspēj ādažniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaimiņu duelī Upesciema futbolisti pārspēj ādažniekus www.fta.lv

Latvijas futbola otrās līgas turnīra Rīgas čempionāta kārtējā spēlē trešdien tikās kaimiņu novadu komandas. Futbola klubs "Ādaži" savā laukumā uzņēma Garkalnes sporta kluba "Upesciems" komandu, nenosargāja divu vārtu pārsvaru un piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

Līdz pirmā puslaika vidum ādažnieki pēc Mārtiņa Taulavičus un Artūra Edolfa precīzajiem raidījumiem bija panākuši 2:0 pārsvaru. Taču jau dažas minūtes vēlāk pamanījās raidīt bumbu savus vārtos, bet vēl pēc piecām minūtēm Oskars Odiņš panāca izlīdzinājumu. Otrajā puslaikā Gatis Zankovskis jau vadībā izvirzīja SK "Upesciems" futbolistus, bet punktu kompensācijas laikā pielika Aigars Lazdiņš – 4:2 viesu labā.

Iepriekšējā spēlē FK "Ādaži" pie sevis bija uzņēmis futbola klubu "Fortūna"/Ogre un piedzīvoja smagu zaudējumu 1:6. Vienīgos vārtus jau tiesneša pieliktajā laikā laukuma saimnieku labā guva Kristaps Smiltēns.

Divus zaudējumus pēdējos divos mačos Rīgas čempionātā piedzīvojuši arī "Nikars-Salaspils" komandas spēlētāji. Vispirms viņi negaidīti ar 2:3 piekāpās vieniem no turnīra pastarīšiem "Riga United FC" (abus vārtus salaspiliešiem guva Maksims Osipovs). Bet pēc tam zaudēja vieniem no turnīra līderiem FK "Rīnūži Rīga" 2:4 (pa precīzam sitienam Ervīna Grankina un Georgija Benska kontā).

Turnīra tabulā SK "Upesciems" ar 30 punktiem saglabā sesto pozīciju, "Nikars-Salaspils" ar 19 punktiem devīto vietu, bet FK "Ādaži" ar četriem punktiem joprojām ir pēdējie četrpadsmitie.

Latvijas otrās līgas Vidzemes reģiona turnīrā pie trim punktiem par tehnisko uzvaru 3:0 pār FK "Compact.lv" komandu ticis futbola klubs "Olaine". Spēles laukumā olainiešiem tik labi neklājās – pēdējā cīņā piedzīvots zaudējums 0:2 viesos pret Balvu sporta centra komandu, kas viņiem bija piektais līdzšinējos deviņos mačos. Ar sešiem punktiem FK "Olaine" ieņem priekšpēdējo septīto vietu.

No Pierīgas viedokļa krietni pievilcīgāka aina ir Kurzemes reģiona turnīra tabulā, kur līderi ar 13 punktiem (četras uzvaras, viens neizšķirts, viens zaudējums) ir sporta kluba "Babīte" futbolisti. Pēdējā spēlē viņi ar 6:0 pārliecinoši pieveica Kuldīgas novada sporta skolas/FK "Nikers" vienību. Divus vārtus guva Viktors Baikovs, pa vieniem – Andris Briškens, Edgars Kārkliņš, Romans Hutirija un Ralfs Kamergrauzis.