13.08.2015 12:44

Doles salā notiks nakts orientēšanās sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Doles salā notiks nakts orientēšanās sacensības publicitātes

Sestdien seriāla "Orientējies Doles salā" ietvaros notiks piedzīvojumu un nakts orientēšanās sacensības. Iestājoties tumsai, dalībnieku komandām būs iespēja sevi pārbaudīt gan orientēšanās, gan šķēršļu distancē.

Rīkotāji pastāstīja, ka sacensību formāts būs klasiskā komandu orientēšanās jeb rogainings, kuram papildus tiek plānoti arī daži speciālie uzdevumi jeb šķēršļu distance. Sacensību dalībniekiem orientēšanās distancē būs iespēja izbaudīt naksnīgu meža burvību, sportisku garu un pārbaudīt savas komandas vienotību tumsas apstākļos. Tāpat tiek plānota interesanta šķēršļu un atjautības distance, kas sacensību dalībniekiem var dot iespēju uzlabot savu vērtējumu sacensību kopvērtējumā.

Sacensību centrs arī šoreiz būs Doles salas krodziņš "Nēģis". Reģistrācija un klātienes pieteikšanās sacensībām sāksies no plkst. 20.30, plkst. 21.40 paredzēta komandu sapulce, bet pirmā komanda trasē dosies plkst. 22.00. Pieteikšanās sacensībām notiek jau šobrīd sacensību mājas lapā www.ods.lv, kur meklējams arī sacensību nolikums un cita informācija.

Seriāla "Orientējies Doles salā" sacensībās var piedalīties jebkurš interesents, veidojot komandu 2–5 cilvēku sastāvā. Nav svarīgi vai dalībnieks ir pieredzējis sportists, profesionālis, iesācējs, vai arī tikai apsver domu pamēģināt kaut ko tādu pirmo reizi. Sacensībās ir gaidīti visi interesenti, tiek gaidītas arī ģimeņu komandas, kurām ir izveidota atsevišķa komandu apakšgrupa.

Šoreiz gan ir jāņem vērā tas, ka pasākums notiek arī pēc plkst. 22, tāpēc komandā ir jābūt vismaz vienai pieaugušai personai, kuras pavadībā (aizbildniecībā) būs personas, kas jaunākas par 16 gadiem (ja tādas ir komandas sastāvā).

Dalībniekiem būs iespēja pacīnīties par Metalatelje.lv ceļojošo kausu un daļu no rīkotāju sarūpētā balvu fonda, kā arī izbaudīt atpūtu pārvietojamajā pirtiņā no "PeldošaPirts.lv".