12.08.2015 14:12

Vesera metējs Sokolovs nestartēs pasaules vieglatlētikas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas rekordists vesera mešanā un Salaspils sporta skolas treneris Igors Sokolovs nepiedalīsies šāgada pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas 22.augustā sāksies Pekinā.

Latvijas Vieglatlētikas savienībā pavēstīja, ka pieredzējušais sportists guvis ar sportu nesaistītu traumu un šī iemesla dēļ nevarēs piedalīties sezonas galvenajās sacensībās. Vēl pagājušās nedēļas beigās Sokolovs uzvarēja Latvijas čempionātā.

Ar 76,18 metrus tālu metienu I. Sokolovs bija izpildījis pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu (76,00 m). Šāgada pasaules rangā tas viņu ierindoja 24. vietā. Igors piedalījies četros pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, taču viņam ne reizi nav izdevies pārvarēt kvalifikācijas kārtu un iekļūt pamatsacensībās.

Šāgada pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs deviņi sportisti – Madara Palameika, Sinta Ozoliņa un Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Aiga Grabuste tāllēkšanā, Mareks Ārents kārtslēkšanā, Arnis Rumbenieks 50km soļošanā un Anita Kažemāka maratonā.