11.08.2015 13:04

"Livonia" regbisti ceturto gadu pēc kārtas uzvar Garkalnes kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Livonia" regbisti ceturto gadu pēc kārtas uzvar Garkalnes kausa izcīņā Zigismunds Zālmanis, RFC Livonia

"Garkalne/Livonia" regbisti Upesciemā uzvarēja Pierīgas atklātajā čempionātā un Garkalnes kausa izcīņā regbijā-10, nosargājot iepriekšējos gados izcīnīto čempiona nosaukumu.

Finālā "Garkalne/Livonia" ar 19:0 pārspēja "Baltic Old Boys", kam sestdien zaudēja turnīra pirmajā spēlē. Pēc tam "Livonia'' izcīnīja uzvaras pār Latvijas U-20 izlasi, Ķekavas "Miesniekiem" un pusfinālā pār "Ežiem". Trešo vietu turnīrā ieņēma U-20 izlase, kam sekoja "Eži", "Miesnieki" un "Fēnikss", informēja Garkalnes novada regbija klubā.

"Garkalne/Livonia" komandā spēlēja Martēns Rišoms, Gundars Grieķis, Ģirts Piterniks, Roberts Miksons, Pavels Tulubjevs, Ivo Kapiņš, Valters Raņķis, Vigo Valdavs, Reinis Pepa, Kristers Rubīns, Jānis Irmejs, Raivis Jermacāns, Kazuto Janai, Markuss Krallišs, Jānis Zuments un Dainis Petrokaitis. Komandā debitēja francūzis Rišoms un japānis Janai.

"Mērķis mums bija nevis pirmā vieta, bet gan dot iespēju spēlēt mūsu jaunajiem kopā ar pieredzējušākajiem,'' sacīja kluba "Livonia" vadītājs Jānis Zuments. "Bija nepieciešams, lai jaunie iegūst pieredzi un spēles garšu. Par jaunajiem spēlētājiem ir prieks, sevišķi Irmeju, Rubīnu, Piterniku un Kapiņu."

Patlaban Garkalnes kausa izcīņā ir vienīgais regbija-10 turnīrs Latvijā. Pēc ilgāka pārtraukuma Upesciemā tas pirmo reizi notika 2014. gadā, kad tajā arī uzvarēja ''Garkalne/Livonia''. Pirms tam Garkalnes kausa izcīņa risinājās kā viens no Latvijas regbija-7 čempionāta posmiem, kuros 2012. un 2013. gadā arī tajā uzvarēja livonieši.

Pirmo reizi šāds turnīrs risinājās 2003. gadā, kad to izveidoja tagadējais Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Silovs kopā ar Uldi Bautri un Rīgas rajona sporta dzīves vadītāju Ēvaldu Gobu. Pirmos trīs gadus turnīrs regbijā-7 risinājās Valdlaučos, bet tad pārcēlās uz Upesciemu, kur pēdējos divus gadus balvu izcīna regbija-10 komandas.