10.08.2015 17:13

FOTO: Didzis Zariņš pārliecinoši triumfē spēkavīru čempionāta superkausa izcīņā Ikšķilē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Didzis Zariņš pārliecinoši triumfē spēkavīru čempionāta superkausa izcīņā Ikšķilē publicitātes

Didzis Zariņš no Madonas novada Mārcienas pagasta guvis pārliecinošu uzvaru šī gada "Autotehnica" Latvijas spēkavīru čempionāta superkausa izcīņā, kas sestdien un svētdien notika Ikšķiles svētku ietvaros. Viņš kopvērtējumā par desmit punktiem apsteidza savu tuvāko sekotāju Oskaru Martužanu no Ugāles.

Savā starpā par šī gada "Autotehnica" Latvijas spēkavīru čempionāta superkausu cīnījās desmit labākie pašmāju atlēti – Didzis Zariņš, Artis Plivda, Oskars Martužans, Jānis Šleckus, Edgars Andersons, Aivars Šmaukstelis, Ivars Grahoļskis, Magnuss Vucāns, Jānis Ilgavižs un Otomārs Skreija.

Rīkotāji informēja, ka sacensību pirmajā dienā cīņa sākās ar 17 tonnas smagas "Miandum" automašīnas vilkšanu aizjūgā, kur pārliecinoši triumfēja Didzis Zariņš. Diemžēl jau pēc pirmā vingrinājuma no turpmākās cīņas muskuļu sastiepuma dēļ izstājās Artis Plivda, kurš bija viens no reāliem pretendentiem uz vietu pirmajā trijniekā.

Sacensības turpinājās ar 850 kg smagās "Keraterm" ķerras stumšanu. Pirmo vietu šajā disciplīnā izcīnīja Edgars Andersons, kurš 20 metrus garo distanci pieveica 9,97 sekundēs. Savukārt "Miķeļa alus" mucu mešanā konkurentus pārspēt izdevās Oskaram Martužanam. Viņš vienīgais pārmeta visas sešas mucas (18, 20, 22, 24, 26 un 28 kg) pāri četrus metrus augstai latiņai (21,34 sekundēs).

"Bosch" nēšos (360 kg) uzvarēja Edgars Andersons, kurš 20 metrus garo distanci nogāja 18,10 sekundēs. Pirmās dienas pēdējā vingrinājumā "Autotehnica" stafetē, kurā spēkavīriem bija jānes riepa (130 kg), 100 kilogramus smagas mucas un grods (354 kg), labākais bija Aivars Šmukstelis – viņš uzdevumu izpildīja 61,22 sekundē.

Stabilu līderpozīciju pēc pirmās sacensību dienas ar 46 punktiem ieņēma D. Zariņš, apsteidzot E. Andersonu no Kuldīgas un Oskaru Martužanu.

Svētdien cīņa par uzvarētāja kausu otrajā dienā turpinājās ar "Škoda" mašīnas vilkšanu no zemes. Trīs sportisti – Didzis Zariņš, Oskars Martužans un Edgars Andersons – šeit uzrādīja vienādu rezultātu, uz rokām 350 kg paceļot deviņas reizes. "Piena spēka" krucifiksā, izstieptās rokās 30 kg smagumu noturot 34,03 sekundes, triumfēja Aivars Šmukstelis.

"Autotehnica" plecu kombinācijā (jāceļ divu smagumu baļķi, 135 kg smaga Apolona ass un 65 kg un 85 kg smagas hanteles) ar laiku 56,72 sekundes uzvarēja līderis Didzis Zariņš. Nākamajā disciplīnā, "Buderus" pulkstenī, labākais atkal bija Aivars Šmaukstelis, "pagriežot" to par 930 grādiem. Savukārt noslēdzošajā vingrinājumā "Melna Coffee" atlanta akmeņu celšanā, paceļot 45 sekundēs visus sešus 100–200 kg smagos akmeņus atkal uzvarēja Šmaukstelis.

"Autotehnica" Latvijas spēkavīru čempionāta superkausa izcīņā kopvērtējumā pirmo vietu ar 88 punktiem nosargāja Didzis Zariņš. Viņam šī ir otrā reize čempiona godā, jo arī 2013. gadā viņš uzvarētāja kausu veda mājās uz Madonas novada Mārcienas pagastu. Pērnās sezonas uzvarētājam Oskaram Martužanam šoreiz godpilnā otrā vieta (78 p.). Savukārt trešajā pozīcijā tikai par puspunktu no otrās vietas par spīti dažām pieļautajām kļūdām ierindojās Aivars Šmaukstelis no Kocēnu novada (77,5 p.).