10.08.2015 12:57

Rīgas triatlonā izceļas arī Pierīgas sportisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Svētdien notikušajā Rīgas triatlonā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas kausa izcīņas sacensības sprinta distancēs, elites grupā dominēja ārzemju sportisti. Amatieru grupās starp labākajiem bija arī Latvijas triatlonisti, viņu vidū vairāki Pierīgas novadu pārstāvji.

Rīgas triatlona galvenās sacensības notika pēc sistēmas 0,75 km peldēšana, 20 km riteņbraukšana un 5 km skriešana. Par Eiropas kausa posma uzvarētājiem kļuva Aleksandrs Brjuhankovs no Krievijas, kurš finišēja pēc 53 minūtēm un 43 sekundēm, un vāciete Līza Zīburgere, kura distancē pavadīja stundu un 26 sekundes. No trim Latvijas triatlonistiem labākais bija Andrejs Dmitrijevs, kurš finišēja 36. vietā vairāk nekā trīs minūtes aiz uzvarētāja.

Amatieru sacensībās vīriem pirmo vietu izcīnīja daugavpilietis Viktors Žigarkovs (1.02:01), bet ceturtajā vietā ierindojās "Ironman.lv" komandas pārstāvis Igors Gucanovičs no Babītes (1.03:51). Labāko ducī vēl iekļuva Sandris Šika no Ulbrokas (9. vieta – 1.05:20) un Jānis Ozoliņš no Jaunmārupes (12. vieta – 1.06:05). Viņi visi trīs ierindojās labāko četriniekā M40 vecuma grupā.

Pirmās vietas dāmu sacensībās ieguva Antra Roga no Carnikavas sporta centra (F40) un Vizbulīte Rukkalne no Krimuldas novada Raganas (F60), kuras gan bija vienīgās dalībnieces šajās vecuma grupās. M20 grupā vīriem attiecīgi piekto un sesto vietu ieņēma Toms Āboliņš no Ikšķiles un Toms Jankovskis no Ropažu novada Zaķumuižas, bet M50 grupā ceturtajā un piektajā vietā ierindojās carnikavieši Sergejs Rodionovs un Arvils Andersons.

Šogad Rīgas triatlona ietvaros rīkotāji piedāvāja piedalīties arī atsevišķās sacensībās trijās triatlona disciplīnās – peldēšanā, riteņbraukšanā un skriešanā.