06.08.2015 12:13

"Nikars-Salaspils" futbolisti gūst uzvaru, FK "Ādaži" sasniedz antirekordu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas futbola čempionāta kārtējās spēlēs no Pierīgas komandām pie panākuma izdevies tikt vienīgi "Nikars-Salaspils" futbolistiem. Garkalnes sporta kluba "Upesciems" komanda palika "sausā", bet futbola klubs "Ādaži" pamanījās ielaist divpadsmit vārtus.

Turnīra pastarīšiem ādažniekiem izbraukuma spēlē pret turnīra līderiem "Monarhs-Flaminko" futbolistiem jau pats mača sākums nesolīja neko labu – ceturtajā minūtē 0:2. Vienīgos vārtus FK "Ādaži" labā 78. minūtē guva Arvis Gerhards, bet rīdzinieki tobrīd bumbu viesu vārtos bija iesituši jau desmit reižu un beigās svinēja graujošu uzvaru 12:1.

Pēc ielaistajiem vārtiem un rezultāta starpības FK "Ādaži" futbolistiem šī bija sliktākā spēle sezonā (iepriekš bija 3:10 1:8, 0:8). Tiesa, sasniegts "tikai" kluba sezonas antirekords – iepriekš spēlēs ar citu komandu piedalīšanos bija fiksēti arī rezultāti 2:13 un 1:13.

Pēc veiksmīgā sezonas sākuma nedaudz apsīkuši SK "Upesciems" futbolisti, kuri trešdien savā laukumā ar 0:3 piekāpās Rīgas Tehniskās universitātes futbola centra komandai. Šis garkalniešiem bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs.

Turpretī "Nikars-Salaspils" komanda izcīnījusi otro uzvaru pēc kārtas un trešo pēdējās četrās spēlēs, ar 2:1 savā stadionā pārspējot DSVK "Traktors"/JDFS "Alberts" vienību. Jau astotajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Ervīns Grankins, drīz pēc tam viesi panāca izlīdzinājumu, bet uzvaras vārtus otrā puslaika pašā vidū salaspiliešu labā guva Vjačeslavs Miņins.

Kad līdz turnīra beigām komandām atlicis aizvadīt pa 9–10 spēlēm, SK "Upesciems" tabulā saglabā sesto vietu (27 punkti). "Nikars-Salaspils" futbolisti ar 19 punktiem ieņem devīto pozīciju, bet FK "Ādaži" ar četriem punktiem ir pēdējie četrpadsmitie.

Piektdien plkst. 19.15 FK "Ādaži" savā laukumā uzņems futbola klubu "Fortūna/Ogre". Vēl divas spēles paredzētas nākamās nedēļas sākumā. Pirmdien plkst. 19 Salaspils sporta nama stadionā "Nikars-Salaspils" vienība sacentīsies ar turnīra vicelīderiem FK "Rīnūži Rīga" futbolistiem. Bet trešdien plkst. 19 Ādažos vietējais futbola klubs uzņems kaimiņus – Garkalnes novada sporta kluba "Upesciems" komandu.