06.08.2015 10:41

Latvijas jaunie vieglatlēti paliek trešie Baltijas valstu mačsacīkstēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Patriks Gailums Patriks Gailums Latvijas Vieglatlētikas savienība

Ar vairāku Pierīgas novadu sportistu piedalīšanos Valgā aizvadītas Baltijas valstu mačsacīkstes vieglatlētikā U-18 vecuma grupā. Komandu kopvērtējumā Latvijas jauniešu izlase palika pēdējā trešajā vietā.

Vienu no deviņām uzvarām 20 disciplīnās Latvijas komandai izcīnīja ikšķilietis Patriks Gailums, kurš ar 73,58 metrus tālu raidījumu izrādījās labākais šķēpa mešanas sacensībās. Otrās vietas ieguvēju igauni Karelu Tilgu viņš apsteidza par septiņarpus metriem.

3000 metru skrējienā jauniešiem trešajā vietā piecu dalībnieku konkurencē ierindojās Kristaps Bruners. Siguldas sporta skolas audzēknis finišēja pēc desmit minūtēm un 5,6 sekundēm, no uzvarētāja lietuvieša Modesta Šerpīša atpaliekot par gandrīz 40 sekundēm.

Savukārt vesera mešanā pēdējā sestajā vietā palika Dace Kolosovska no Ķekavas. Viņai sekmīgi bija tikai divi mēģinājumi no sešiem. Tālākais no tiem bija 38,27 metri, kas bija 17 metrus tuvāk nekā uzvarētājai Aistei Žiginskaitei no Lietuvas.

Kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Lietuvas jaunie vieglatlēti, kuri atsevišķās disciplīnās izcīnīja 21 uzvaru un summā savāca 300 punktus. Igaunijai 255 punkti, Latvijai 245 punkti un trešā vieta.

Jau šīs nedēļas nogalē Ventspilī notiks Latvijas čempionāts vieglatlētikā pieaugušajiem, bet 22. augustā Pekinā sāksies šāgada pasaules čempionāts.