05.08.2015 14:12

"Kriķu" jātniece uzvarējusi Pasaules kausa posma bērnu sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Kriķu" jātniece uzvarējusi Pasaules kausa posma bērnu sacensībās JSK "Kriķi"

"Kleistos" notikušā jāšanas sporta Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma ietvaros notika arī sacensības šķēršļu pārvarēšanā bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam. Tajās panākumus guva Garkalnes novada jātnieku sporta kluba "Kriķi" pārstāve, Laura Luize Leinerte.

Maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs, kurā startēja 23 sportiskie pāri, Langstiņu iedzīvotāja ar savu zirgu Passo uzrādīja labākos rezultātus abās distancēs un nenogāza nevienu šķērsli, izcīnot pirmo vietu. Otrajā vietā ierindojās Karolīna Koročkina ar zirgu Canadrija no Babītes jātnieku sporta kluba "Temperaments".

"Esmu ļoti priecīga par sīvā konkurencē gūto uzvaru. Pagājušajā gadā paliku trešajā vietā ar vienu gāzto šķērsli, šogad izdevās uzvarēt. Biju jaunākā dalībniece starp visiem sacensību sportiskajiem pāriem," gandarīta bija talantīgā jātniece.

"Paldies maniem treneriem, vecākiem, mīļajam zirgam Passo un līdzjutējiem, kā arī Garkalnes novada domei un JSK "Kriķi" vadībai, kas finansiāli atbalstīja dalību Pasaules kausa posmā. Īpašs paldies Edgaram Treibergam par iespēju tepat blakus mājām turēt savu zirgu un izmantot kvalitatīvus treniņu laukumus un par padomu zirgu turēšanā un sportā.

Kā pavēstīja sporta klubā "Kriķi", L. L. Leinertei 12 gadu vecumā ir vērā ņemama sacensību pieredze un sasniegumi jāšanas sportā, pērn viņa tika nominēta titulam "Garkalnes sporta laureāts" kategorijā sportistiem līdz 18 gadiem. L. L. Leinerte trenējas konkūrista I. Vaskova un iejādes treneres O. Koroļenko vadībā, pilnveidojot savas jāšanas prasmes un meistarību.

Pateicoties ES fondu projektu atbalstam, treniņu laukumā JSK "Kriķi" ir pieejams pilns šķēršļu komplekts un jauna zirgu pārvadājamā piekabe, lai varētu piedalīties un konkurēt sacensībās visā Latvijā un citās Baltijas valstīs.