04.08.2015 11:05

Garkalnes klubs Stokholmas regbija-10 turnīrā otro gadu pēc kārtas labāko četriniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes klubs Stokholmas regbija-10 turnīrā otro gadu pēc kārtas labāko četriniekā livonia-rugby.lv

Garkalnes regbija kluba ''Livonia'' komanda nedēļas nogalē Stokholmā, piecās spēlēs izcīnot trīs uzvaras, otro gadu pēc kārtas iekļuva labāko četriniekā Eiropas vecākajā un slavenākajā regbija-10 turnīrā.

Pagājušajā gadā ''Livonia'' aizkļuva līdz pusfinālam 24 komandu konkurencē. Šogad turnīrā bija 16 komandas, kas priekšsacīkstēs bija sadalītas četrās grupās pa četrām.

Apakšgrupas turnīrā livonieši aizvadīja trīs spēles. Pirmajā ar 21:19 tika pārspēta britu armijas komanda, kas bija pastiprināta ar vairākiem Fidži regbistiem. "Livonia" klubā pavēstīja, ka piezemējumus izdarīja Dāvis Jansons, Vgo Valdavs un Armands Kaļinausks, vienu realizācijas sitienu iesita Valdavs, divas – Edmunds Ščavinsks.

Otrajā spēlē latvieši atstāja "sausā" Īrijas komandu "Coolmine" – 33:0. Pa diviem piezemējumiem veica Uvis Vasiļenko un Dāvis Jansons, vienreiz izcēlās Armands Kaļinausks. Četrus realizācijas sitienus iesita Edmunds Ščavinsks. Grupas pēdējā spēlē, atpūtinot pamatsastāva spēlētājus, tika piedzīvots zaudējums 0:41 pret angļu "Eagles", kas gan netraucēja ieņemt pirmo vietu grupā.

Ceturtdaļfinālā "Livonia" regbistiem pretī stājās zviedru "Hammarby IF", kuri tika pārspēti ar 26:5. Divus piezemējumus izdarīja Roberts Miksons, pa vienam – Toms Zibolis un Armands Kaļinausks, kurš iesita arī vienu realizāciju, bet divreiz ar kāju precīzs bija Edmunds Ščavinsks.

Pusfināla cīņā pret "Stockholm Exiles" komandu, kuras sastāvā spēlēja arī Jaunzēlandes un Austrālijas regbisti, tika piedzīvots zaudējums 0:26 (0:5), un līdz ar to otro gadu pēc kārtas livonieši Stokholmas turnīru noslēdza pusfinālā.

"Livonia" sastāvā turnīrā spēlēja Vigo Valdavs juniors, Toms Zibolis, Kristers Rubīns, Gundars Grieķis, Dāvis Jansons, Ivo Kapiņš, Uvis Vasiļenko, Roberts Miksons, Matīss Vācietis, Kaspars Uķis, Edmunds Ščavinsks, Armands Kaļinausks, Mindaugs Grigs, Nikolajs Petjuņis un Ģirts Piterniks.

''Spēles Eiropā jau parādīja, ka varam līdzvērtīgi cīnīties ar stiprākajām Eiropas komandām. Mūsu trūkums ir tikai līdzvērtīgu rezervistu daudzums,'' rezumēja treneris Jānis Zuments.