31.07.2015 20:55

Ģirtam Bricim divas uzvaras Pasaules kausa posma pirmajā dienā Kleistos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirtam Bricim divas uzvaras Pasaules kausa posma pirmajā dienā Kleistos www.leflatvia.lv

Sporta centrā "Kleisti" piektdien sākās Pasaules kausa izcīņas (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību pirmajā dienā izcēlās Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis, kurš trijos maršrutos izcīnīja divas uzvaras un vienu otro vietu.

Maršrutā Nr. 2 ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvarēja Ģirts Bricis ar Barletta, sasniedzot labāko rezultātu no astoņiem sportistiem, kuri kvalificējās pārlēkšanai, pamatmaršrutu veicot bez soda punktiem. Savukārt maršrutā Nr. 3 ar 140 cm augstiem šķēršļiem, kurā uzvarēja Andis Vārna ar zirgu KS Coradina, Bricis ar Carlord ieņēma otro vietu, uzvarētājam distancē zaudējot trīs sekundes.

Pasaules kausa posmu Kleistos ievadīja sacensības jaunzirgiem ar 110 cm augstiem šķēršļiem, un tajās pirmo vietu izcīnīja Ģ. Bricis ar Rigondu un trešo – Laura Penele ar Flipperboy no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

"Diena sākās ar spēcīgu lietu, un cerība bija niecīga, ka laika apstākļi varētu uzlaboties. Tas zināmā mērā mazināja azartu, taču tad laiks noskaidrojās, zirgi jutās labi un startēja stabili," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina Ģirts Bricis. "Pirmā diena ir bijusi Latvijas sportistiem veiksmīga. Esam lepni, ka startējam savās mājās, savā valstī, un varam sasniegt labus rezultātus citu valstu sportistu konkurencē."

Sacensības turpināsies sestdien un svētdien. Turnīrā piedalās sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas, Polijas, Zviedrijas un Latvijas.