28.07.2015 12:33

Upesciema petanka komandas Ventspils turnīrā – labākās no Latvijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Upesciema petanka komandas Ventspils turnīrā – labākās no Latvijas arhīvs

Divas dienas Ventspils Piedzīvojumu parkā risinājās starptautisks petanka turnīrs "Ventspils 2015", kurā piedalījās 24 trijnieku jeb tripletu komandas ar dalībniekiem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Francijas un pat Mongolijas.

Turnīra laikā katra komanda aizvadīja pa desmit spēlēm. Pirmajai spēlei pretinieks tika izlozēts, bet nākamās sešas spēļu kārtas turnīrā tika aizvadītas pēc Šveices sistēmas. Pēc septiņu spēļu rezultātiem komandas tika sarindotas trijās grupās – zelta, sudraba un bronzas. Pirmais astoņnieks pēc olimpiskā principa izspēles turpināja cīņu par uzvaru turnīrā, bet pārējās – par uzvaru grupā un maksimāli augstāku vietu kopvērtējumā.

Ventspils kērlinga klubā informēja, ka Zelta grupā iekļuva četras viesu un četras Latvijas komandas, tajā skaitā viena ventspilnieku un trīs Garkalnes novada sporta kluba "Upesciems" komandas. Labāko četriniekā no latviešiem izdevās iekļūt vienīgi pagājušā gada uzvarētājiem Upesciema vienībai "MIG", kas šoreiz spēlē par trešo vietu piekāpās 2010. gada Ventspils kausa ieguvējiem un pērnā gada finālistiem komandai "Duktas" no Šauļiem.

Finālā tikās Francijas un Lietuvas petanka spēlētāju apvienotā komanda "A Trois" un Igaunijas "B Team" – pārāki ar 13:8 izrādījās ziemeļu kaimiņi. Savukārt Upesciema kluba komandas galīgajā vietu sadalījumā ieņēma piekto un septīto pozīciju.