28.07.2015 12:35

Pauerliftinga sacensībās Ķekavā fiksēts dalībnieku rekordskaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pauerliftinga sacensībās Ķekavā fiksēts dalībnieku rekordskaits kekavasnovads.lv

Ķekavas novada sporta svētku ietvaros nedēļas nogalē norisinājās Latvijas kausa izcīņas 12. posms, Rīgas reģiona kausa otrais posms un Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes. Sacensībās piedalījās 74 sportisti no 13 komandām, kas, pēc rīkotāju ziņām, ir nebijis dalībnieku skaits.

Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes ir vienīgās šāda tipa sacensības Latvijas Pauerliftinga federācijas šāgada sacensību kalendārā. Sacensības notiek kopš 2010. gada, kad tajās piedalījās 21 dalībnieks. Līdz šim lielākais dalībnieku skaits bija 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās 51 sportists.

Sacensībās katram dalībniekam tika doti trīs mēģinājumi. Gan individuāli, gan pāru konkurencē absolūti labākie tika noteikti pēc tā saucamā Vilksa koeficienta, ņemot vērā sportista personiskā svara un paceltā stieņa smaguma attiecību. Koeficients sniedz rezultātu punktos, kas ļauj salīdzināt dažāda dzimuma un svara kategoriju sportistu sniegumu.

Vīru konkurencē dubultuzvaru svinēja brāļi Sandis un Uldis Ķiploki no komandas "Gulbenes KSP". Sandis (personiskais svars – 110,9 kg) pieveica 325 kg smagu stieni, bet Uldis (91 kg) no zemes pacēla 295 kg smagu stieni. Trešās vietas ieguvējs Vadims Kasparovs no "Arkan Sport" komandas gan tika galā ar 327,5 kilogramiem, taču viņa personiskais svars bija lielāks nekā gulbeniešiem (129,3 kg).

No Pierīgas novadu sportistiem svara kategorijā līdz 105 kilogramiem otro vietu ieguva komandas "Spēka Pasaule Ādaži" pārstāvis Kalvis Kazaks un trešo – Andris Krūmiņš no Siguldas pauerliftinga biedrības. Viņi abi pacēla 265 kg smagu stieni, taču K. Kazakam bija mazāks personiskais svars. Vēl ādažnieks Edgars Pavlovskis ierindojās trešajā vietā svara kategorijā līdz 120 kg (rezultāts – 310 kg).

Pāru sacensībās absolūtajā vērtējumā spēcīgākie izrādījās Edgars Pavlovskis un Vadims Kasparovs, kuri, paši kopā sverot 235,2 kilogramus, divatā pacēla 550 kg smagumu. Bet septiņu dāmu konkurencē spēcīgākā izrādījās madoniete Ieviņa Liģere, kura uzvilka 170 kg smagu stieni. Sestajā vietā ierindojās Zane Berdinska no Siguldas pauerliftinga biedrības – 140 kg.

Komandu vērtējumā pirmās trīs vietas izcīnīja Līgo sporta kluba, "Gulbenes KSP" un "Madonas SCK" spēkavīri, bet piekto un sesto vietu ieņēma Siguldas pauerliftinga biedrības un "Spēka Pasaule Ādaži" pārstāvji.

Ķekavas novada čempionātu svaru stieņa vilkmē no zemes organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Ķekavas novada domi un biedrību "Spēka Pasaule".

Ķekavas novada sporta svētkos sacensības risinājās gan individuālajās disciplīnās – novusā, florbola stafetē, laivošanā, šautriņu mešanā, basketbola soda metienos, gan komandu sporta veidos – futbolā, pludmales volejbolā, virves vilkšanā, jautrības stafetē un strītbolā.