27.07.2015 13:02

"Baltic Open 2015" sacensību "Grand Prix" Inčukalnā iegūst Andis Vārna

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Baltic Open 2015" sacensību "Grand Prix" Inčukalnā iegūst Andis Vārna www.latvianhorses.lv

Triju dienu garumā Inčukalnā, Jauno Jātnieku skolas sporta centrā no agra rīta līdz saules rietam risinājās jāšanas sacensības šķēršļu pārvarēšanā "Baltic Open 2015", kas pulcēja rekordlielu sportistu un zirgu skaitu.

Bija ieradušies visi Baltijas valstu spēcīgākie jātnieki, un sacensībās 16 dažādos maršrutos startēja 246 zirgi. Sacentās ne tikai augstas klases profesionāli sportisti, bet arī bērni ar ponijiem, jaunieši un amatieri.

Katras sacensību dienas beigās skatītājiem bija sagādāts kāds "saldais ēdiens". Piektdien īpaši interesantas skatītājiem un izaicinošas sportistiem bija sacensības "Konkūrs–Basketbols", kurās katrs sportists pēc maršruta ar 100 cm augstiem šķēršļiem veikšanas, atrodoties zirga mugurā, izdarīja trīs metienus ar bumbu basketbola grozā. Vislabāk tas izdevās Pāvelam Maksimkinam ar zirgu Ladies Boy no jāšanas sporta skolas "Kleisti".

Sestdienas kulminācijā bija komandu sacensības, kurās piedalījās rekordliels komandu skaits – 12 (trīs no Latvijas, piecas no Lietuvas un četras no Igaunijas). Katrā komandā bija pa četriem dalībniekiem, ieskaitē tika ņemti vērā trīs labākie rezultāti. Sīvā konkurencē pirmo un trešo vietu ieguva Latvijas komandas, otrajā vietā palika Lietuvas jātnieki.

Uzvarētāju sastāvā startēja Ģirts Bricis ar zirgu Barletta, Andis Vārna ar Leridu, Einārs Cēsnieks ar Alderu un Aleksandrs Šakurovs ar Gīru. Trešajā vietā ierindojās Maira Leja ar Parnell Argus, Beāta Laseviča ar Rokoko, Mārtiņš Pilders ar Picaso un Mārīte Pinte ar Coco.

Svētdien notika galvenās individuālās sacensības – "Grand Prix" maršruts ar 140 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu uz laiku. Pārlēkšanai kvalificējās desmit jātnieki, kuri pamatmaršrutu bija veikuši bez soda punktiem.

Par "Lielās balvas" ieguvēju un Šveices rokas pulksteņa "Le Rhone" īpašnieku kļuva Andis Vārna ar zirgu Con Quick no Sporta kluba "Quattro". Otro vietu ieņēma lietuvietis Kristups Petraitis ar zirgu Lordano, bet trešā vieta tika Aleksandram Šakurovam ar zirgu Aleja no Rīgas jātnieku kluba.

Divas godalgotas vietas sacensībās jātniekiem līdz 16 gadu vecumam izcīnīja ropažniece Sabīne Siliņa ar zirgu Oniks. Pirmajā dienā maršrutā divās fāzēs ar 100 cm augstiem šķēršļiem viņa ierindojās trešajā vietā, bet otrajā dienā uzvarēja akumulācijas sacensībās ar Džokeri (105 cm).

"Šīs bija lielākās sacensības dalībnieku skaita ziņā, kādas ir notikušas pēdējos gados Baltijā. Visvairāk priecē tiešām spēcīgā konkurence un sportistu skaits bērnu un jauniešu maršrutos. Sacensības starptautiskā vidē trīs dienu garumā nenoliedzami ir ieguldījums sportistu izaugsmē. Jāatzīmē arī, ka "Baltic Open" piedalījās visi Latvijas, Igaunijas un Lietuvas spēcīgākie jātnieki," gandarīta bija sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone.

Pasākumu organizēja Jauno Jātnieku skola sadarbībā ar Latvijas Jātnieku Federāciju un jātnieku klubu "Viktorija".

Jāpiezīmē, ka no 31. jūlija līdz 2. augustam sporta centrā "Kleisti" norisināsies Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā "Rīga–2015", kurā piedalīsies Latvijas un citu Eiropas valstu spēcīgākie jātnieki. Paredzams, ka Rīgas posma sacīkstēs šogad kopā startēs ap 60 jātnieku ar aptuveni 140 zirgiem.