27.07.2015 10:56

"Spice" skrituļslidošanas maratonā Mārupē dominē bērni un ārzemnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Spice" skrituļslidošanas maratons svētdien Mārupē pulcēja gan profesionāļus, gan amatierus no visas Latvijas un citām valstīm. Vispopulārākā no distancēm šogad bija 0,5–1 km garais Bērnu brauciens, kurā uz starta līnijas stājās vairāk nekā 250 mazo skrituļslidotāju vecumā līdz 12 gadiem.

"Spices" skrituļslidošanas maratona Sporta distancē (42,2 km) par uzvarētāja titulu cīnījās 60 skrituļslidotāji ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Polijas. Absolūtajā vērtējumā uzvarētāju laurus plūca Polijas pārstāvis Vojcehs Barans (1.10:19) un Anna Muzika no Ukrainas (1.22:13). Sacensību laikā tika noskaidroti arī Latvijas čempioni skrituļslidošanā – vīriešu konkurencē titulu izcīnīja Reinis Znotiņš, kurš kopvērtējumā finišēja sestais (1.16:33), bet dāmām ātrākā izrādījās Laima Kaufiņa (1.28:33), informēja rīkotāji.

Šis gads skrituļslidošanas maratona vēsturē bija īpašs, jo Tautas distances dalībniekiem ierasto 14 km vietā bija iespēja izaicināt sevi 21,2 km garā trasē. Šajā distancē ātrākais vīriešu konkurencē bija Randars Ivanovs no Igaunijas (40:16), turpat aiz sevis atstājot latviešus Sandri Šņori un Haraldu Dernovu. Dāmām pirmās trīs vietas ieguva igaunietes Tūli Vahere (40:27), Elizabete Jigi un Veronika Ivanova, bet labākā no mājiniecēm bija Liene Bondare (46:17).

Ģimeņu brauciens bija kā apliecinājums tam, ka vislabāk sportot un aktīvi pavadīt laiku ir visai ģimenei kopā. Krāšņos un radoši veidotos tērpos, lieliskā noskaņojumā trasē devās vairāk nekā 200 mazu un lielu skrituļslidotāju. Radošākie no tiem ieguva lieliskas balvas no tirdzniecības centra "Spice" veikaliem un dāvanu kartes 50 eiro vērtībā no veikalu tīkla "Maxima" "Meistara Markas".

""Spice" skrituļslidošanas maratons ir apliecinājums tam, ka skrituļslidošana Latvijā ir kļuvusi par populāru sporta veidu un tam ir ievērojamas izaugsmes iespējas," uzskata Latvijas Skrituļslidošanas federācijas prezidents Andris Krauja.

"Šogad, gatavojoties maratonam, bezmaksas skrituļslidošanas nodarbības apmeklēja rekordliels cilvēku skaits – katrā nodarbībā piedalījās ap 70 mazu un lielu skrituļslidotāju. Liela daļa no tiem, kas vēl pirms pāris nedēļām tikai pirmo reizi kāpa uz slidām, šodien jau startēja Ģimeņu vai Bērnu braucienā. Viņi pilnīgi noteikti turpinās skrituļot arī ikdienā un pēc gadiem pierādīs sevi Tautas un Sporta distancēs."