26.07.2015 07:52

Livonieši pieveic "miesniekus" un nosargā Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Upesciema stadionā notikušajā Latvijas čempionātā regbijā-7 triumfēja regbija kluba "Livonia" komanda "Huracan/Livonia". Finālā livonieši pārliecinoši revanšējās Ķekavas novada kluba "Miesnieki" komandai "STATS Serviss" par zaudējumu šīs sezonas Latvijas kausa izcīņā.

Kā zināms, Latvijas valstsvienības interešu vārdā šogad Latvijas čempionātā tika "upurēti" divi posmi un čempioni noteikti vienā turnīrā, nevis, kā ierasts, triju posmu kopvērtējumā. Cīņā par medaļām piedalījās desmit komandas, turklāt Garkalnes un Ķekavas klubi katrs tika pārstāvēti ar trim komandām.

Kā jau bija prognozējams, finālā tikās abi galvenie favorīti – šāgada Latvijas kausa ieguvēji kluba "Miesnieki" pirmā komanda "STATS Serviss" un pagājušā gada Latvijas čempioni kluba "Livonia" pirmā komanda "Huracan/Livonia". Toties izšķirošās cīņas scenārijs gan izvērtās negaidīts.

Jau pirmajā puslaikā Garkalnes komanda trīs reizes ienesa bumbu pretinieku ieskaites laukumā un pārtraukumā devās ar iespaidīgu 21:0 pārsvaru. Vēl pēc diviem piezemējumiem rezultāts kļuva jau 35:0. Un tikai mača izskaņā, kad laukuma saimnieku vadošie spēlētāji jau bija nomainīti un spēles liktenis izšķirts, ķekaviešiem izdevās veikt divus goda piezemējumus un nepalikt sausā. Beigu rezultāts 35:10 "Huracan/Livonia" labā, un Garkalnes klubs čempionu titulu olimpiskajā regbijā-7 izcīnījis jau trešo gadu pēc kārtas.

Par finālspēles galveno varoni kļuva lietuvietis Vitars Bloškis, kurš mājinieku labā izdarīja trīs piezemējumus un arī precīzi sita četrus realizācijas sitienus, kopā savācot 25 no komandas 35 punktiem. Vēl pa piezemējumam uzvarētāju labā veica arī viņa tautietis Tomass Zibolis un Dāvis Jansons.

Čempionvienības sastāvā spēlēja Ainārs Bērziņš, T. Zibolis, Pavels Tulubjevs, Valters Raņķis, Vigo Valdavs, D. Jansons, Kristaps Bērziņš, Dovids Taujansks, Uvis Vasiļenko, Gundars Grieķis un V. Bloškis. Jāpiezīmē, ka uzvarētāju sastāvā bez vairākiem Latvijas valstsvienības regbistiem bija arī divi Lietuvas izlases spēlētāji – Taujansks un Bloškis.

Iepriekš pusfinālos "STATS Serviss" regbisti ar 26:12 (19:0) bija pieveikuši Šauļu sporta skolas komandu, kas ir Lietuvas junioru izlases bāzes vienība, bet "Huracan/Livonia" atstājuši "sausā" regbija kluba "Ovāls" vienību "TFS Bulduri" 38:0 (26:0). Pusfināla neveiksminieku spēlē par trešo vietu pārāki izrādījās lietuvieši – 19:10.

Noslēgumā sesto vietu ieguva "Hansa Flex/Livonia" komanda, astoto – Ķekavas novada sporta skola, devīto – RK "Miesnieki" Stopiņu vienība un desmito – "Garkalne/Livonia" kluba jaunie spēlētāji.

Līdz ar to regbija-7 sezona Latvijā praktiski ir galā. Bet jau ceturtdien atsāksies Latvijas čempionāts klasiskajā regbijā – savstarpējo spēli aizvadīs turnīra līderi "Miesnieki/Ķekava" un "TFS Bulduri".