25.07.2015 21:08

Pirmās līgas futbola klubi sasnieguši sezonas ekvatoru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Komanda.lv" Latvijas futbola līgas pirmā apļa pēdējā 15. kārtā trīs Pierīgas komandas guva vienu uzvaru, vienreiz nospēlēja neizšķirti un vienreiz zaudēja. Turklāt spēļu rezultāti bija pretēji klubu pozīcijām turnīra tabulā.

Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas centra komanda no Salaspils sestdien turpat kaimiņos tikās ar vienu pozīciju augstāk esošo futbola klubu "Ogre" un, lai gan neguva nevienus vārtus, svinēja uzvaru 1:0, kas viņiem bija tikai trešais panākums sezonā. Vienīgo reizi bumba ielidoja ogrēniešu vārtos otrā puslaika sākumā pēc pašu mājinieku kļūmes.

Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" futbolisti viesojās Preiļos un nospēlēja 1:1 ar vietējās bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu. Pirmajā puslaikā vadībā izvirzījās mājinieki un minimālu pārsvaru saglabāja līdz pat 88. minūtei, kad Normunds Kaļķis panāca izlīdzinājumu un nodrošināja olainiešiem vienu punktu.

Vissliktāk klājās Ķekavas futbola klubam "Auda", kas savu līdzjutēju priekšā, turklāt Ķekavas novada sporta spēļu ietvaros, ar 2:5 piekāpās Rīgas Futbola skolas komandai. Pēc Šotaro Matori precīzā raidījuma pirmā puslaika vidū "Auda" nonāca vadībā, taču vēl līdz pārtraukumam rīdzinieki ar precīzu 11 metru soda sitienu izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika sākumā triju minūšu laikā bumba vēl divreiz ielidoja laukuma saimnieku vārtos. Drīz pēc tam Matori vienus vārtus atguva, taču nākamo sešu minūšu laikā RFS futbolisti vēl divreiz pārspēja mājinieku vārtsargu.

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc pirmā apļa FK "Auda" ar 27 punktiem (15 spēlēs) ieņem sesto vietu. AFA "Olaine" ar 18 punktiem atrodas desmitajā vietā, bet Salaspils komanda pēc sestdienas uzvaras pakāpusies uz 11. vietu (11 punkti).

Otro apli Pierīgas klubi sāks 1. augustā – olainieši savā laukumā uzņems Rīgas Futbola skolas audzēkņus, FK "Auda" viesosies Saldū, bet salaspilieši laukuma saimnieku statusā Iecavā tiksies ar vienu no līdervienībām "FC Caramaba/Dinamo".