24.07.2015 13:28

Ropažos ātrākie "Rietumu-Delfin" velokomandas braucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos ātrākie "Rietumu-Delfin" velokomandas braucēji Jānis Lārmanis, aerobike.lv

Ropažos aizvadīts šosejas riteņbraukšanas sacensību seriāla ""Filter" Velokauss" piektais posms, kurā 16,2 km distancē sacentās pāri. Dubultuzvaru sacīkstēs svinēja "Rietumu-Delfin" komandas dueti, bet līderpozīcijas seriāla kopvērtējumā saglabājis mārupietis Rihards Bartuševics.

Ceturtdienas sacensības aizritēja tajā pašā Ropažu novada trasē, uz kuru vērienīgo ceļa remontdarbu dēļ maija beigās no Garkalnes pārcēla ""Filter" Velokausa" otro posmu. Interesanti, ka pavasara sacensību uzvarētāji Valters Čakšs un Sandis Āķis šoreiz uzrādīja uz mata tādu pašu rezultātu, finišējot pēc 20 minūtēm un 30 sekundēm.

Taču, kā liecina provizoriskie rezultāti, šoreiz viņiem individuāli bija jāsamierinās ar attiecīgi ceturto un trešo vietu, jo 20 sekundes ātrāki, distanci veicot ar vidējo ātrumu 48,3 km stundā un aizņemot pirmās divas pozīcijas, bija viņu "Rietumu-Delfin" komandas biedri Deins Kaņepējs un Aleksandrs Rubļevskis.

Trešajā vietā – respektīvi, dalītā piektajā – ierindojās Jānis Vecvagars ("Hawaii Express Scott") un Ervīns Smoļins ("NN sporta klubs"), kuri uzvarētājiem zaudēja 25 sekundes. Savukārt labākā starp dāmām bija Olga Lukša, kura kopējā vērtējumā ieņēma 61. vietu (+3:35).

""Filter" Velokausa" kopvērtējuma līderis Rihards Bartuševics šoreiz bija spiests samierināties ar individuāli desmito vietu 61 sekundi aiz Kaņepēja un Rubļevska. Tomēr pirmo vietu summā viņam izdevās saglabāt.

Atbilstoši rīkotāju sniegtajai informācijai, pirms 13. augustā Jūrmalā paredzētā pēdējā sestā posma (11 km individuālais brauciens) līderim ir 1789 punkti, bet viņa tuvākajiem sekotājiem V. Čakšam un S. Āķim – attiecīgi 1736 un 1688 punkti. Tiesa, jāņem vērā, ka, pēc nolikuma, kopvērtējumā tiks ņemti vērā sezonas pieci labākie rezultāti, kas līdergrupā var ieviest korekcijas.

""Filter" Velokausa" izcīņa šosezon noslēgsies 13. septembrī ar grupas braucienu Tukumā, kas gan netiks ņemts vērā kopvērtējumā.