23.07.2015 10:06

Mārupes BMX kluba trenerim – pasaules čempionāta sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes BMX kluba trenerim – pasaules čempionāta sudrabs ekrānšāviņš no www.uci.ch

Otro godalgu Beļģijā notiekošajā pasaules BMX čempionātā izcīnījuši ar Pierīgas novadiem saistītie Latvijas riteņbraucēji. Dienu pēc carnikavieša Kristera Apela sasniegtās otrās vietas tādu pašu panākumu guvis arī Mārupes BMX kluba treneris Kristaps Ozoliņš.

Sacensībās amatieru grupā sportistiem, kas vecāki par 30 gadiem, K. Ozoliņš priekšbraucienos izcīnīja vienu uzvaru un divreiz bija otrais. Astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā viņš finiša līniju šķērsoja pirmais, pusfinālā ierindojās trešajā vietā, bet finālā finišēja otrais, piekāpjoties vienīgi francūzim Šarlī Gelāram.

Kristaps Ozoliņš savu karjeru sāka Valkā, bet šobrīd ir treneris Mārupes BMX klubā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Vēl viens Mārupes kluba pārstāvis Emīls Zadraks trešdien startēja sacensībās jauniešiem vecuma grupā līdz 15 gadiem. Diemžēl visos trijos priekšsacīkšu braucienos viņš ieņēma sesto vietu un izslēgšanas braucieniem nekvalificējās.

Piektdien elites un junioru braucēji cīnīsies kvalifikācijas individuālajos braucienos ("time trial"), noskaidrojot ne tikai ātrākā laika īpašnieku, bet arī tos sportistus, kuri kvalificēsies pamatsacensībām. Pasaules čempionāta kulminācija gaidāma sestdien – plkst. 14.20 sāksies pirmās kārtas braucieni, bet izšķirošie braucieni gaidāmi no plkst. 18.35.

Iepriekš:

Carnikavietis izcīnījis sudrabu pasaules BMX čempionātā