22.07.2015 07:43

Carnikavietis izcīnījis sudrabu pasaules BMX čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules BMX čempionāta laureāti B8 vecuma grupā. Otrais no kreisās – vicečempions carnikavietis Kristers Apels, pirmais no labās – piektās ieguvējs mārupietis Emīls Allers Pasaules BMX čempionāta laureāti B8 vecuma grupā. Otrais no kreisās – vicečempions carnikavietis Kristers Apels, pirmais no labās – piektās ieguvējs mārupietis Emīls Allers ekrānšāviņš no www.uci.ch

Kristers Apels no Carnikavas otrdien Beļģijas pilsētā Zolderā kļuva par pasaules vicečempionu BMX braukšanā vecuma grupā līdz astoņiem gadiem (B8). Līdz ar to kluba RRS/"Rīgas Favorīts" pārstāvis atkārtojis pagājušā gada panākumu. Mārupes BMX kluba pārstāvjiem viena piektā un viena sestā vieta.

Pasaules BMX čempionāta pirmajā dienā no agra rīta līdz vēlam vakaram notika sacensības vecuma grupās no pieciem līdz 14 gadiem zēniem un meitenēm. Latvijas jaunie sportisti, kuru vidū bija arī krietns skaits Pierīgas novadu riteņbraucēju, lielākos panākumus guva B8 grupā puišiem – šīs grupas braucēji izcēlās arī pērn, kad dubultuzvaru B7 grupā guva mārupietis Emīls Allers un carnikavietis Kristers Apels.

Arī šoreiz viņi abi nonāca līdz finālam. Emīls priekšbraucienos divreiz uzvarēja un vienreiz finišēja otrais, bet Kristers izslēgšanas kārtā iekļuva par spīti kritienam vienā no braucieniem (vēl bija viena pirmā un viena otrā vieta). Astotdaļfināla braucienā Allers uzvarēja, bet Apels finišēja trešais. Ceturtdaļfinālā viņi apmainījās vietām un pēc tam iekļuva starp četriem labākajiem arī pusfinālā.

Finālbraucienā starta taisnē līderpozīcijas ieguva Teilors Hants no Lielbritānijas, viņam sekoja Kristers Apels, bet Emīlam Alleram starts lāgā neizdevās un viņš turējās 5.–6. pozīcijā. Pēdējā līkumā carnikavietis pa iekšmalu līderi panāca, un finiša taisni abi veica plecu pie pleca – fotofinišs pirmo vietu tomēr atvēlēja jaunajam britam. Pagājušā gada čempions, Mārupes BMX kluba pārstāvis Allers mērķi sasniedza piektais vēl aiz beļģa un kolumbieša.

Apbalvošanas ceremonijā, kurā pie balvām tika visi astoņi finālbraucienu dalībnieki, piedalījās vēl viens mārupietis – Markuss Domorackis, kurš izcīnīja sesto vietu jaunākajā B5-6 vecuma grupā. Viņa brālis Ralfs tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā palika piektajā vietā un pusfinālā netika.

B9 grupā pusfinālā iekļuva ikšķilietis Edgars Langmanis no RRS/"Rīgas Favorīts" komandas. Viņš vinnēja visus trīs priekšbraucienus, astotdaļfinālā bija otrais, ceturtdaļfinālā atkal pirmais, diemžēl pusfinālā tikai piektā vieta bez ceļazīmes uz finālu. Savukārt Kristers Oiguss no Carnikavas šajā grupā nekvalificējās pusfinālam.

Edvards Emīls Liberts no Mārupes BMX kluba B12 grupā arī bija labākais trijos priekšsacīkšu braucienos, taču izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ierindojās tikai sestajā vietā. B11 grupā līdz astotdaļfinālam tika Mārtiņš Zadraks, bet Jānis Ruskis nekvalificējās izslēgšanas braucieniem – tāpat kā Matīss Zadraks B7 grupā.

Pasaules BMX čempionāts Beļģijā turpināsies līdz 25. jūlijam, kad medaļas sadalīs elites un junioru grupu braucēji.

B8 grupas finālbrauciena starts – pirmais no labās Kristers Apels, pirmais no kreisās Emīls AllersB8 grupas finālbrauciena starts – pirmais no labās Kristers Apels, pirmais no kreisās Emīls Allers