21.07.2015 17:19

Latviju pasaules čempionātā ielu vingrošanā pārstāvēs siguldiete un mārupietis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latviju pasaules čempionātā ielu vingrošanā pārstāvēs siguldiete un mārupietis publicitātes

25. jūlijā Maskavā, olimpiskajā "Lužņiki" arēnā norisināsies piektais pasaules čempionāts ielu vingrošanā. Latviju šogad sacensībās pārstāvēs divkārtējais Latvijas čempions 15 gadus vecais Daniels Laizāns no Mārupes un divkārtējā Latvijas čempione dāmu konkurencē siguldiete Sintija Tīruma.

Ielu vingrošana kā kustība savu popularitātes ceļu aizsāka divtūkstošo gadu pirmajā pusē, ASV jauniešiem izejot ielās un vingrojot. 2009. gadā, sekojot internetā šim modes tendencēm, Māris Šlēziņš ar domubiedriem sāka vingrot un izveidoja arī sociālu projektu "Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība."

Pēc vairāku gadu darbības ar bērniem un jauniešiem Māris 2011. gadā izveidoja Pasaules ielu vingrošanas federāciju, kas reģistrēta tepat Latvijā, un Grīziņkalnā noorganizēja pirmo pasaules čempionātu ielu vingrošanā, kurā sacentās 10 valstu pārstāvji. Tādējādi tika sperts pirmais solis šīs kustības pārveidošanai sporta veidā. Arī nākamie divi pasaules čempionāti notika Latvijā – otrajā piedalījās 20, bet trešajā jau 30 valstu sportisti.

Pēc trešā čempionāta Pasaules ielu vingrošanas federāciju uzrunāja Maskavas un Krievijas sporta ministrija, un rezultātā Latvijā izveidotās federācijas pārstāvji ceturto pasaules čempionātu ielu vingrošanā organizēja Maskavā, olimpiskajā arēnā "Lužņiki," kur šoreiz par čempiona titulu cīnījās 54 valstu pārstāvji. Turklāt pirmo reizi notika arī čempionāts dāmām, kurā sacentās 15 valstu pārstāves.

Šoreiz savā starpā par čempiona titulu sacentīsies 60 valstu pārstāvji, gan sieviešu, gan vīriešu kategorijās. Visi, kas vēlas just līdzi Latvijas vingrotājiem, var droši reģistrēties www.streetworkout.net mājas lapā, kurā 25. augustā no plkst. 12 pēc Latvijas laika bez maksas varēs vērot HD kvalitātes tiešraidi.