20.07.2015 13:14

Vieglatlēti otrajā desmitā Eiropā un pasaulē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vieglatlēti otrajā desmitā Eiropā un pasaulē www.iaaf.org

Šķēpmetējs ikšķilietis Patriks Gailums nedēļas nogalē Kolumbijā startēja pasaules jaunatnes (U-18) čempionātā vieglatlētikā. Savukārt ķekaviete Sindija Bukša Zviedrijas pilsētā Eskilstūnā pārstāvēja Latviju Eiropas junioru (U-20) vieglatlētikas čempionātā.

Patriks Gailums ar šosezon sasniegto personisko rekordu 77,15 metri pasaules čempionāta šķēpa mešanas sacensībās bija pieskaitāms medaļu pretendentu pulkam. Kvalifikācijā viņš šo statusu apliecināja, pēc neveiksmīga pirmā mēģinājuma otrajā pārliecinoši izpildot normatīvu (73 m) – 74,23 metri un ar desmito labāko rezultātu iekļūstot pamatsacensībās.

Diemžēl cīņā par medaļām ikšķilietim tik labi neklājās. Pirmajos trijos metienos šķēps neaizlidoja tālāk par 66,75 metriem un pie vēl trim mēģinājumiem, ko izpildīja astoņi labākie, viņš netika – summā 11. vieta. Par pasaules čempionu kļuva Pols Džeikobs Bota no Dienvidāfrikas – 78,49 m.

Sindija Bukša Eiropas junioru čempionātā iekļuva pusfinālos abās sprinta distancēs, turklāt abās sasniedza jaunus personiskos rekordus.

Vispirms 100 metru skrējiena priekšsacīkstēs viņa sasniedza jaunu personisko rekordu 11,93 sekundes un ar 21. rezultātu kvalificējās nākamajai kārtai. Vienā no trim pusfināliem Sindija finišēja sestā, bet pēc uzrādītā rezultāta 12,06 sekundes kopvērtējumā ierindojās dalītā 17. vietā.

Vēlāk 200 metru distancē viņa kā pēdējā sešpadsmitā iekļuva pusfinālistu skaitā (24,47 s), bet pēc tam vēlreiz laboja personisko rekordu (23,92 s) un summā ieņēma 11. vietu. Lai iekļūtu starp astoņām finālistēm, bija jāskrien 0,13 sekundes ātrāk.